Hamar megszokott Európában az a szíriai férfi, aki 2015-ben közös szelfit készített Angela Merkel német kancellárral. Most konkrétan bíróság elé viszi a Facebookot.
Anas Modamani még 2015-ben, saját bevallása szerint tizenkilenc évesen készített egy közös szelfit a nyitott ajtók politikáját hirdető Angela Merkellel. A fotózásról készült kép bejárta a világsajtót, de a szíriai betolakodó szerint azóta számtalan alkalommal “meggyalázták” a nevét.
Zoom
Anas Modamani szerint meggyalázták a nevét
Azt állítja, hogy olyan “hamis hírekhez” használták fel a képet, ahol a bevándorlókat terroristáknak nevezték, és arca a bevándorlásellenes kampány egyik fő attrakciójává vált – állítja a férfi ügyvédje.
A szíriai férfiről állítólag többször azt írták, hogy egy kegyetlen bűnöző, igazi terrorista. A Deutsche Welle egy 2016 márciusi példát hozott fel, mikor a brüsszeli terrortámadásokról szóló cikkhez Anas arcát kölcsönözték.
A Facebook elleni perben egy "bajor" ügyvéd, Chan-jo Jun segíti az egykori Németországig menekülő szíriai férfit. Gyűlöletkeltéssel és hamis hírek terjesztésével vádolják az egyébként zsidó és köztudottan migránssimogató közösségi óriást.
(Híradó - Deutsche Welle nyomán)