László Attila MÖM országos vezető írja:
A sorkatonaság megszüntetésének következtében sajnos fiataljainknak már kötelezően nem sajátítják el azokat a honvédelmi ismereteket, amelyre a jelenkori harminc-negyven éves korosztálynak egykoron még lehetősége volt.
Ezért is igyekszünk egyre nagyobb figyelmet fordítani a szabályos és törvényes keretek között lebonyolításra kerülő lőgyakorlatok szervezésére. Amely egyébként nem csak a fiatalabb korosztály számára népszerű, hanem a tapasztaltabb bajtársaink is nagy kedvel vesznek részt a foglalkozásokon.
Zoom
Zoom
Szombaton a szolnoki MÁV-lövészklub lőterén a Magyar Nemzetőrség Országos Szövetség (MNOSZ) tiszaföldvári szervezetének a szervezésében és részvételével tartott lőgyakorlatot és házi versenyt a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) Tisza menti térségi szervezete.
Az eseményre egyébként az ország több megyéjéből is készültek és indultak útnak a mozgalom tagjai, de sajnos az időjárás most közbeszólt. Ennek következtében csak egy Szabolcs megyei delegáció és egy Pest megyei bajtársunk tudott csatlakozni a programhoz.
Zoom
A lőtérvezető elméleti és baleseti oktatását követően vette kezdetét a lőgyakorlat, majd a jelenlevők közötti házi versenyt, amelyben a legjobb eredményt Berta Gábor, a MÖM rákóczifalvai szervezetének a vezetője érte el.
De a többiek sem vallottak szégyent annak ellenére, hogy volt aki életében most először vett részt lövészeten.
Ezúton is köszönöm Ferenczi József bajtársunknak a szervezést, valamint a MÁV-lövészklubnak a lehetőséget!
Zoom
Frissítés: Zsidrákék is lőrésen voltak: menetrend szerinti neonácizás a HVG-nél
A fenti beszámolót így tálalta a szélsőliberális lap:
A gárdisták elméleti és baleseti oktatása után kezdődött a lőgyakorlat.
"Tegnap a Szolnoki MÁV lövészklub lőterén a MNOSZ Tiszaföldvári szervezetének a szervezésében és részvételével tartott lőgyakorlatot és házi versenyt a MÖM Tisza menti térségi szervezete" - adta hírül a korábbi gárdák egyik utódszervezete, a 2014-ben alakult Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM). A MNOSZ vélhetően a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetségét jelenti.
A szélsőjobboldali szervezet vezetője, László Attila által aláírt hírlevél nem részletezi, éles lőgyakorlatot tartottak-e a MÁV lőterén, vagy csak airsoftoztak, mint orosz GRU-ügynökökkel a betiltott neonáci Magyar Nemzeti Arcvonal aktivistái, de az előbbit valószínűsíti, hogy azt írja: "A lőtérvezető elméleti és baleseti oktatását követően vette kezdetét a lőgyakorlat."
A gárdista utódszervezet azzal indokolja az ilyen lőgyakorlatok szükségességét, hogy "a sorkatonaság megszüntetésének következtében, sajnos fiataljainknak már kötelezően nem sajátítják el azokat a honvédelmi ismereteket, amelyre a jelenkori harminc-negyven éves korosztálynak, egykoron még lehetősége volt. Ezért is igyekszünk egyre nagyobb figyelmet fordítani a szabályos és törvényes keretek között lebonyolításra kerülő lőgyakorlatok szervezésére." A hírlevél végén a szerző külön megköszöni a MÁV lövészklubnak "a lehetőséget".
A MÖM vezetője, László Attila egyébként a napokban interjút adott a szélsőjobboldali Betyársereg honlapjának, amelyben közli: "A mozgalom a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem, valamint a magyar nemzeti értékrend és életterület megvédése (önvédelme) mentén, létrehozott önkéntes szerveződés (...) legfőbb tevékenységünk a helyi önvédelmi közösségek létrehozásának a kezdeményezése. (...) 'Hadrendbe' kell állítanunk a tettre kész magyarjainkat, fiataljainkat!"
Emlékezetes, hogy a kormány egy tavaly év végi döntése 27 milliárd forintot szán új lőterek létrehozására, Magyarország védelmi képességének fejlesztésére.
László Attila MÖM-vezető sajtó-helyreigazítási levele a HVG ferdítésekre épülő írására reagálva
Önök a 2016. január 15-én megjelent, A MÁV lőterén gyakorlatoztak a gárdisták cikkükben több valótlanságot állítottak, amely tévedésük miatt kérem önöktől az írás korrekcióját, helyreigazítását.
Elsőként azt kívánom leszögezni, hogy az általam 2014. október 18-án Budapesten életre hívott Magyar Önvédelmi Mozgalom, semmilyen formában nem utódszervezete egyik gárdának sem. Erre utaló kijelentés a MÖM kommunikációjában eddig soha, semmilyen formában nem jelent meg.
Csakúgy mint a szélsőjobboldali meghatározást sem használtuk egyetlen nyilvános kommunikációs elemünkben sem. Ellenben a hazafias, vagy nemzeti értékelvű kifejezésekkel, amelyek rendszerint megjelennek az írásainkban, publikációinkban.
Vagyis az állítás, miszerint személyem egy szélsőjobboldali szervezet vezetője, nem helytálló.
Maga az írás címe azt állítja, hogy gárdisták gyakorlatoznak a lőtéren, miközben a valóság az, hogy az MNOSZ, illetve a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai vettek részt a foglalkozáson.
Vagyis az állítás szintén nem felel meg a valóságnak, nem igaz tényközlést tartalmaz.
Továbbá a "vagy csak airsoftoztak, mint orosz GRU-ügynökökkel a betiltott neonáci" mondatrész teljesen indokolatlanul jelenik meg az írásban, hiszen ezzel a szövegkörnyezettel feltételezve ugyan, de párhuzamba helyezik a Magyar Önvédelmi Mozgalmat az orosz titkosszolgálattal.
Ez a szövegrész egyértelműen a rosszindulat és az ártó szándék feltételezésére ad okot számomra és teljesen eltér a hírszolgálatunk által a médiához eljuttatott tényszerű tájékoztatásunktól.
Ezért kérem önöket, hogy a hvg.hu hírportálon megjelent, fentebb említett íráshoz kapcsolódva és ugyanakkora terjedelemben korrigálják a valótlan állításokat egy sajtó-helyreigazítási címmel ellátott új írásban a holnapi nap folyamán. Amennyiben kérésemnek nem kívánnak eleget tenni, abban az esetben kénytelen leszek jogi útra terelni az önök valótlan állításaira épült cikk megjelentetése miatt keletkezett sérelmemet.