Ha egy olyan ember, mint Udo Ulfkotte, aki leleplezi a politika, a nagybefektetők, a média, valamint a hírszerzési ügynökségek összefonódását, majd ezután hirtelen, mindössze 56 évesen szívroham következtében meghal, az ember automatikusan idegenkezűségre gondol.
Miért van ez?
1975-ben Frank Church szenátor (demokrata, Idaho) vezetésével létrejött egy vizsgálóbizottság, melynek célja annak a kivizsgálása volt, hogy az Egyesült Államok egyes kormányügynökségei – a CIA, az NSA, az FBI – végeztek-e törvénytelen módon hírszerzési tevékenységet.
Ami a mi szempontunkból most érdekes, az a ki nem mutatható méreg, valamint az azt célba juttató fegyver kérdése.
Az alábbi YouTube-felvételen egy volt női ügynök arról mesél, hogy hogyan bízták meg olyan méreg felkutatásával, ami nem hagy nyomot, és különösen olyan hatást kelt, hogy a célszemély szívrohamban hunyt el. Elmondja, hogy talált is ilyet. Hozzáteszi, hogy a mérget egyfajta pici nyíllá fagyasztották, és nagyon nagy sebességgel a célszemélybe lőtték. Amikor a személyt elérte, szétolvadt benne, és a bőr felszínén csak egy kis piros foltocska maradt, tűnyom viszont nem.
Az itt látható C-Span-felvétel a Church-bizottság 1975. szeptember 16-i ülésén készült, amikor William Colby CIA-igazgatót hallgatták meg. A YouTube-felvételen már látott fegyverről és méregről itt esett szó először.
00:00-tól a Church-bizottság felállításához vezető okokat mutatják be.
15:39-nél kezdődik a William Colby CIA-igazgató meghallgatásáról szóló rész. Az 1975. szeptember 16-i meghallgatás tárgya a „Mérgező ágensek felhatalmazás nélküli tárolása” (Unauthorized Storage of Toxic Agents) volt.
24:29-től mutatják be a fegyvert. Optikai irányzék van rászerelve. A többi része gyakorlatilag egy hagyományos .45-ös, bár különlegessé alakítva. A fegyver elsütése elemmel, elektronikusan, majdnem hangtalanul történik. A lőtávolsága kb. 100 méter vagy 100 yard. Különféle nyilacskák vannak hozzá, melyek közül egy speciális változat potenciálisan képes úgy behatolni a célszemélybe, hogy az ne érzékelje.
26:42-nál van szó arról az erőfeszítésről, hogy a fegyver mellett olyan mérgen vagy nyilacskán dolgoztak, ami a boncoláskor nem jelenik meg, így nem lehet észlelni, hogy a célszemélyt találat érte.
Mi a tanulság?
Egyrészről senki ne gondolja, hogy csak a CIA fejlesztett ki ilyen anyagokat és célba juttató eszközöket. Biztos, hogy a világ többi hírszerzési ügynöksége is dolgozott és dolgozik ilyeneken.
Másodszor ez a felvétel 1975-ben készült. Senki ne gondolja, hogy az elmúlt negyven évben nem történt tudományos fejlesztés ezen a téren.
Végezetül szeretném leszögezni, hogy nem állítom, hogy Ulfkottét szívrohamnak álcázott módon meggyilkolták. Az azonban bizonyos, hogy az ilyen eljáráshoz a technológia rendelkezésre áll.
(Hidra)