Különleges vállalkozásba kezdett két texasi férfi: olyan kalandparkot hoztak létre, ahol második világháborús fegyverekkel, például lángszórókkal és tankokkal lehet "háborúzni". Még speciális effektusokkal is készültek, így a látogatók valóban úgy érezhetik, mintha egy háborús film egyik jelenetébe csöppentek volna bele.
Zoom
A DriveTanks.com alapítói valóra váltották a háborús rajongók legmerészebb vágyálmait: igazi csatateret hoztak létre egy 18 ezer hektáros texasi farmon, mely amerikai, német és orosz tankokkal van tele, a fegyverarzenálból pedig a páncéltörő ágyúk és a koreai háborúból megmaradt fegyverek sem hiányozhatnak. A vállalkozás “gyöngyszeme”, az 1944-es Sherman tank éppen olyan, mint amilyet Brad Pitt a legutóbbi háborús filmjében vezetett. Igazi lövedéket lő ki, ami több mint 14 kilót nyom, és másodpercenként 760 métert tesz meg.
Zoom
A cég különböző csomagokat kínál az érdeklődők számára, de egyik választás sem nevezhető olcsó mulatságnak. A lángszóró kipróbálása 300 dollárba kerül, de aki tankkal akar áthajtani egy régi kocsin, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a rombolásért ebben az esetben 1000 dollárt kell kifizetni. Aki lőni is akar vele, az 3000 dollárt fizet.
Zoom
Egy csapat állítólag egy egész napot elszórakozott a háborús kalandparkban, és több mint 30 ezer dollárt hagytak ott.
Zoom
Már a 8 éves gyerekek kezébe is fegyvert adnak, és 12 éves kortól átadják nekik a tankok irányítását.
Az ABC News riportja:
(Híradó nyomán)