Budapesten a Dózsa György úton a mentőautó és a mentőorvosi kocsi között suhant át egy autós.
Egészen hihetetlen (de sajnos nagyon is létező) jelenetet rögzített a napokban az Autó-Motor egyik olvasójának fedélzeti kamerája Budapesten, a Dózsa György úton. A felvételen elsőre semmi különöset nem látni, az út túloldalán szirénázva érkezik a mentőautó és a mentőorvosi kocsi, az útjukat semmi nem akadályozza.
A kereszteződéshez érve azonban a mentőautó után, de még a mentőorvosi kocsi előtt egyszer csak feltűnik egy sötét színű autó, ami jól láthatóan lendületből érkezett a kereszteződéshez. A sofőrje az utolsó pillanatban vette észre a mentőautót, így le is tudott lassítani, megállni viszont már nem állt meg, hanem engedte tovább gurulni az autót. Valószínűleg nem számított arra, hogy mögötte érkezik a mentőorvosi kocsi, ezért nem próbált meg megállni, így csak a szerencsén – és utóbbi autó sofőrjének reflexein – múlt, hogy nem lett az esetből baleset.
A videó alapján nagyon úgy tűnik, hogy a személyautó sofőrje nem is hallotta a közeledő szirénát, és úgy hajtott át a neki zöld jelzést adó lámpán, mintha szabad lenne az út előtte. Ez már csak azért is nagyon veszélyes dolog, mert ha valaki hasonló mentalitással (és sebességgel) érkezik mögötte, simán lehet, hogy beleszalad hátulról, így pedig nem biztos, hogy a mentőorvosi autó el tudja kerülni az ütközést.
Másrészről a videó alapján úgy tűnik, a mentőautó nem lassított a piroshoz érve, bár ez még mindig nem indok arra, hogy valaki ekkora sebességgel közelítsen meg egy olyan kereszteződést, ami felé tisztán hallható módon szirénázó autó közeledik.
(HVG - Autó-Motor nyomán)