A csíkszeredai magyar konzul sajtósának férje rántotta a földre a hajánál fogva az Orbán Viktort kifütyülő nőt Tusványoson. A Fidesz frakcióvezetője provokációt emleget és megrendezett jelenetre utalgat, miközben a kormányközeli Figyelő már pénteken megelőlegezte, mire számíthat az, aki a miniszterelnök ellen tiltakozni mer Székelyföldön. Az erőszakoskodó fotós két mondatban kért bocsánatot.
Zoom
Facebook-oldalán kért bocsánatot az a fotós, aki Tusványoson a hajánál fogva földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt. Az esküvői fotózással foglalkozó Borbáth Áron a közösségi oldalon csupán annyit írt tegnap késő este: „ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!” Nekünk is vannak elképzeléseink arról, hogyan kellett volna eljárni, illetve a keménylegény és társai milyen eljárást érdemelnének. Azóta a profilja már nem érhető el, de mi készítettünk képernyőmentést.
Zoom
A Facebookon egyébként napok óta szerveződött a miniszterelnök kifütyülése a Bálványosi Szabadegyetemen. A felhívás szerint például azért, mert a Orbán Viktor évek óta egy szót sem szól nemzetstratégiáról és a határon túliakról, csak a Nyugattal való harcáról beszél.
Végül mindössze egy székely, de Budapesten élő lány fújt bele a sípba. Azonnal el is hallgattatták a mellette állók, a miniszterelnöknek nem kellett megszakítani a beszédét. A fiatal nő napernyőjét is eltörték.
A nőt a tömeg szélére kísérték, ahol azonban ismét belefújt a sípba. Válaszul itt már nem csak kíséretet kapott. Az egyik felvételen az is látszik, ahogy egy nő megüti, majd valaki a hajánál fogva a földre rántja. Bátran, hátulról.
A HVG felvételén már az is jól látszik, hogy egy fekete ruhás "férfi" bántalmazza az Orbán ellen tiltakozó nőt. A Hír TV információi szerint a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje volt az egyik agresszor. Az erdélyi nőt végül egy biztonsági őr a kezét hátracsavarva vezette ki a helyszínről. A zsidó lapnak nem sikerült elérnie a beazonosított támadót, de megtalálta az esküvői fotósi hitvallását:
Ha a fotós nem érzi át a helyzetet, nem éli bele magát az esküvő forgatagába, nem szereti, csak ott van, mert egy kiegészítő pénzforrásnak tekinti a munkáját, akkor az a végeredményen is látszani fog. Ha ezt valaki nem gondolja komolyan, nem érzi hivatásának, hogy a pár legszebb napját megörökítse tudása szerint a maximumot kiadva magából, akkor ebben a szakmában nem sok keresnivalója van.
A kormányközeli Figyelő újságírója már pénteken megelőlegezte, mire számíthatnak azok, akik Tusványoson Orbán Viktor kifütyülésére készülnek. A publicista azt írta, hogy a tiltakozók készüljenek a legrosszabbra, mert az a jobbik eset, ha csak megütik.
A Fidesz frakcióvezetője is hasonló véleményen van. Kósa Lajos szerint a lövétei nő egyértelműen provokált, a szervezőknek pedig köszönet jár azért, hogy kimentették a tömegből. „Ha valaki a Fradi-meccsen egy Újpest-pólót ránt magára, akkor a rendezők első számú dolga, hogy ki kell menteni a B-középből, mielőtt nagyobb baj következik be, tehát ez nem a provokációt menti vagy védi, hanem egyszerűen a nagyobb bajt el kell hárítani, úgyhogy a rendezőknek köszönettel is tartozunk, hogy megtették azt, hogy a hölgynek nem esett nagyobb baja” – fogalmazott Kósa Lajos, aki megrendezett jelenetre is utalgatott. A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, az, hogy a tiltakozásról több felvétel is készült, arra utalhat, hogy az újságírók tudhattak a demonstrációról, ami szerinte szándékos provokáció volt.
A nő bántalmazása felháborította az LMP-t, a párt ezért a Facebookon jogsegélyt ajánlott fel neki.
A feljelentéseiről elhíresült Tényi István pedig ismét ehhez az eszközhöz folyamodott, ő garázdaság miatt tett feljelentést a támadók ellen.
Migránsok miatt még karaktergyilkolt az Origo, a székely lánynál a támadót mosdatja
A legmélyebbre az Origo süllyedt, a kormánylap részletesen fejtegeti a provokátor kivezetését az eseményről, és ezért még meg is dicséri a rendezőt, hogy megvédte a nőt. Arról viszont már egy szót nem ír, hogy az orbánista tömeg tettlegesen felépett ellene. Sorosozással és a simicskázással elfedni egy - nyilvánvalóan a zsidó milliárdos hirtelen elszegényedése miatt - magányos nő elleni erőszakot akkor is vállalhatatlan, ha az említett médiumok megérdemlik a kritikus szavakat. Kijelenthető, a valaha teljes erőbedobással a ballib szekértábort erősítő Origónak sem így kellett volna eljárniuk, de tőlük kétmondatos bocsánatkérésre sem számíthatunk.
Zoom
Zoom
Arról az Origóról van szó, amely az országba betörő, tömegével felé rohanó illegális migránsok "bántalmazása" miatt László Petrát még tavaly is mocskolta. Az eseménysorból elhíresült a "szír fociedző" valótlannak bizonyuló felrúgását továbbra is felemlegette, és olyan képet tett közzé, amelyről akkor már régen lehetett tudni, hogy torzítja a valóságot. Eközben még az egyik legzsidóbb hírblog, a 444 is beismerte, hogy gáncsolás nem történt meg. A magányos székely lány tusnádfürdői bántalmazásában már nem látnak kivetnivalót, mert hozzájuk hasonló suttyó Orbán-pribékek tették.
Zoom
Az Origo szerint ezzel a kiragadott képpel próbálta megmutatni, mi történt

Ez már a valóság
Vona Gábor: Nyugdíjas polgárháború lesz?
A Jobbik pártelnöke Facebook-bejegyzésben kommentálta a fideszes erőszakot. Alább teljes egészében közöljük.
Először is, a félreértések elkerülése végett, akinek nem inge az alábbi bejegyzés, az ne vegye magára! Őszinte szeretettel üdvözlöm azt a sok-sok nyugdíjas honfitársamat, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát. Szavazzon bárkire is jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki! Viszont van egy olyan folyamat, amit már nem hagyhatok szó nélkül.
Szimbolikus jelenet zajlott le Tusványoson ma. A közönség sorai között Orbán Viktor beszéde alatt füttyögve tiltakozott egy lány, ami szerintem sem volt túl szerencsés formája a tiltakozásnak, de megesik az ilyen. Ami utána jött, az volt a döbbenetes. Az ott álló viktoriánus nyugdíjasokon eluralkodott a lincshangulat. Ajánlom az Index videójának 40. másodperénél a jelenletet, amikor egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt. "Csak egy sorosbérenc!" - gondolhatta.
Azonnal eszembe jutott két ide kapcsolódó emlék a videót nézve. Az egyik a nemzeti ünnepeink, ahol most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetközve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.
A másik emlék a múlt heti dunaújvárosi utcai fórumom a piac mellett. Szép számú érdeklődővel sikerült beszélgetnem, de szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.
Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó. Erre pedig nem mentség, hogy annak idején a másik táborral ugyanezt tették a szocialisták.
Hová tart ez az ország? Nézzünk már körül egy pillanatra, párthovatartozástól függetlenül! Itt nem a fiatalok radikalizálódnak, mint máshol a világban. Nem! A magyar fiatalok elmenekülnek innen. Az itthon maradt szüleik, nagyszüleik pedig egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével.
2018 után ennek is véget vetünk. A történelmi traumákat természetesen nem tudjuk meg nem történtté tenni, az egykori sérelmeket, tragédiákat nem tudjuk eltörölni, az elmúlt, elveszett dolgokat sem tudjuk visszahozni. Három dolgot viszont tudunk: hatni, alkotni, gyarapítani. Mi a gyűlölködés és a manipuláció helyett ehhez ajánlunk szövetséget minden magyarnak: jobboldalinak, baloldalinak, idősnek, középkorúnak és fiatalnak egyaránt.
Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!
(Kuruc.info - Hír TV - HVG nyomán)