Az alábbi levelet kaptuk:
Tisztelt Esze Tamás Főszerkesztő Úr!
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója felhatalmazásával és megbízásából mellékelten megküldöm Önnek portáljukon 2017. augusztus 24-én megjelent „Íme a világ leghasznosabb tevékenysége: Farkas Flóri csókosai havi 400 ezerért segítenek munkát keresni a munkakerülőknek” című cikkükkel kapcsolatos helyreigazítási kérelmünket.
Kérem helyreigazítási kérelmünk befogadását és kedvező elbírálását.
Tisztelettel:
dr. Oláh Miklós
kommunikációs főreferens
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Főigazgatói iroda
Alább pedig a kérelem. Érdemben nincs értelme foglalkozni vele, például azért, mert
  • a kurucinfo.hu, amelyet következetesen emlegetnek, nem a mi oldalunk, és Rákócziékról van rajta szó, nem naplopó cigányokról;
  • nem szoktunk hazudni, még a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kedvéért sem, így hát nem írhatjuk a közzétételre szánt szövegben, hogy a kurucinfo.hu oldalra került fel a szóbanforgó cikk. Ott például olyan cikkek vannak, mint A mozgalom vezetése és a bujdosók jelentősebb haditettei című;
  • annak ellenére, hogy azt írják, a mi cikkünkről van szó, látható, hogy megjelöltük a forrást, ez pedig az MNO;
  • az sem igaz, hogy ezek a mi állításaink volnának, erre engednek következtetni a következő fordulatok a sérelmezett hírből: "állította Hadházy Ákos, az LMP társelnöke budapesti sajtótájékoztatóján", "a politikus szerint", "mondta Hadházy Ákos" stb.
A helyreigazítási kérelmet tehát csak érdekességképpen mutatjuk olvasóinknak, rájuk bízva annak eldöntését, hogy ha az illetékeseknek még a fentieket sem sikerül felfogniuk, mennyire lehetnek pontosak vagy hitelesek az általuk közzétett információk.