Az amerikai hatóságok kézre kerítették azt az amerikai fiatalembert, aki három hónapja a Facebook közösségi portálon fenyegette meg merénylettel Donald Trump amerikai elnököt. Shawn Richard Christy egy erdőben bujkált.
Amerikai lapjelentések szerint a pennsylvaniai Christyt végül Ohio államban, egy erdős területen fogták el. A 26 éves, magát túlélési szakembernek nevező fiatalember június óta élt az erdőben, és lopott élelmiszerekkel tartotta fenn magát. Menet közben több járművet is elkötött, és fegyvereket is lopott. A kutatás az után koncentrálódott Ohióra, hogy a hatóságok a környéken megtalálták azt a teherautót, amelyet a rendőrök szerint még Christy lopott el.
A fiatalembernek nem csak a Trump elleni fenyegetés van a rovásán: nem jelent meg az ellene súlyos testi sértés miatt indított peren sem. A hajtóvadászat az után indult meg, hogy Christy egyszerre két embert, John Morganelli kerületi ügyészt, valamint Trumpot fenyegette meg.
„Vésd észbe Morganelli, ígérem, hogy egy golyót nyomok a fejedbe az után, hogy egy másikat már beletettem Donald Trump elnök fejébe” – írta egy Facebook-posztban. A hatóságok 20 ezer dolláros jutalmat ígértek a Christy kézre kerítésében segédkezőknek.
(HVG - Independent)