A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018 januárjában ököllel megütötte és vasvillával kergette a férfi idős szüleit meglátogató szociális munkást - írja az ügyészség honlapja. Alább a folytatás.
A vád szerint a sértett és a munkatársa egy Csongrád megyei településen élő, 90 évesnél idősebb, ágyhoz kötött személyeket ment el meglátogatni 2018. január 23-án azért, hogy bentlakásos idősotthoni ellátásukról egyeztessenek. A sértett munkakörébe tartozott a gondozásra szoruló, idős személyek ellátásnak felügyelete, gondozásuk segítése.
Az idős személyek fia, a hatvanegy éves vádlott az ingatlan bejáratánál várta a sértettet és kollégáját, akik közölték vele a jövetelük célját. A vádlott erre ököllel arcon ütötte a sértettet, majd vasvillával kikergette az ingatlanból.
A sértett az ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A vádlottat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.
Az ügyészség a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - olvasható az ügyészség közleményében.