Sze­mét gyil­kos­nak ne­vezte egy nyílt fó­ru­mon Mat­teo Sal­vi­nit egy bal­ol­dali ak­ti­vista. Az olasz bel­ügy­mi­nisz­ter nem sér­tő­dött meg ezen, hanem vil­lám­gyorsan visszavágott – írja a Híradó a Ripostra hivatkozva.
Matteo Salvini az Adriai-tenger partján, a Pescaratól északra fekvő Giulianova településen tartott élő fórumot, amikor az egyik mondatába valaki belekiáltott: „Szemét gyilkos!” A belügyminiszter erre laza, olaszos humorával a következőképpen reagált: „Tapsot kérek az úrnak, aki most nyert tíz migránst! „Ha megadja a keresztnevét, a vezetéknevét és a bankszámla-számát, küldök önnek akár húsz migránst is, és majd gondoskodjon róluk ebéddel, uzsonnával és vacsorával” – folytatta.
Salvini ezt követően a közönség felé fordult, és azt mondta, hogy minél több pénzt keresnek a kommunisták, annál hajlamosabbak erkölcsi prédikációt tartani másoknak. Az igazi gyilkosok azok, akik a migránsokat meghívják, az embercsempészeket támogatják, és a Földközi-tengerből nyílt színi temetőt csinálnak.
Matteo Salvini néhány nappal korábban bejelentette, hogy a lehető leghamarabb 2700 illegális migránst akar visszaküldeni elsősorban Bangladesbe, Pakisztánba, Nigériába és Elefántcsontpartra.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: