2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Negyvenéves a világ legöregebb lipicai csődöre

Reklám

A világ legöregebb lipicai csődöreként tartják nyilván a Neapolitano Nimo I. nevű lovat, amely csütörtökön ünnepelte 40. születésnapját Ausztriában, a piberi lipicai ménesben.
Zoom
Lipicai mének az 1572-ben alakult bécsi spanyol lovasiskola istállójában (fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)
A bécsi Spanyol Lovasiskola közlése szerint az állat életkora 120 évnek felel meg emberi mércével mérve. Nála idősebb csődört nem ismer a Nemzetközi Lipicai Szövetség (LIF) nyilvántartása.
A születésnap alkalmából a rendkívüli állatról megjelent egy könyv is, amelynek szerzője, Rudolf Kuzmicki szerint Neapolitano Nimo I. „maga a megtestesülése a lipicai lovak genetikai kódjának, robusztusság, kitartás, hosszú élet, intelligencia, tudás és nemesség jellemzi”.
Neapolitano Nimo I. 26 éves koráig nyűgözte le az embereket az egész világon fellépéseivel, ezen belül főleg rendkívüli és egyedülálló levade-mutatványával, amely a specialitása volt – közölte a születésnap alkalmából a Spanyol Lovasiskola. A rekorder állat 14 éve vonult nyugdíjba, azóta szülőhelyén, a nyugat-stájerországi ménesben tölti napjait.
Sonja Klima, a piberi ménes igazgatója az esemény alkalmából bejelentette, hogy a náluk született nyugdíjas versenylovaknak „idősotthont” hoznak létre, ahol az öreg lovak „még csodálatos éveket élhetnek szépséges környezetben”.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready