2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Kozmetikai termékkel akarják irtani a cigányokat!!!22:16 A tanúba illő jelenetek: a fideszes képviselő átadott egy parkolót, kivezényelték az összes gyereket22:00 Bibi az előzetes választási eredmények szerint meggyengült - nincsenek természetes koalíciós partnerei21:49 Az oroszok elfogtak két észak-koreai hajót, mert tüzet nyitottak rájuk21:31 Sejthető volt: az amerikai-szaúdi páros "kinyomozta", hogy Irán támadott21:22 Felborult egy tűzoltóautó a diákoknak tartott váci bemutatón20:58 Lőrincz Tamás világbajnok20:39 Estig viszonylagos nyugalomban zajlott az előrehozott választás Izraelben20:02 Horvát államfő: megvédjük a határokat egy újabb migránsválság esetén19:21 Bosnyák Zoltán: Méhely Lajos, a magyar fajvédelem igehirdetője19:04 Amerikai szenátor: meg kéne fontolni az iráni olajipar bombázását18:33 Már érkezik is a következő migránsszállítmány, és persze ez is miattunk18:00 Orbánék hamarosan levelet kaphatnak: izraeli állampolgárságú zsidóbűnözőt tartóztattunk le17:42 Elsőként úszta át négyszer egyhuzamban a La Manche-csatornát egy amerikai nő17:19 A védelem kezdeményezte a perújítást a Prisztás-gyilkosság ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

EP-választási kérdezz-felelek, magyar szemmel

Reklám

Azt bizonyára már mindenki tudja, most vasárnap tartják az európai parlamenti választásokat. Érdemes azonban futtában körbejárni, miért fontos ez, s egyáltalán, mi az az Európai Parlament. De talán nekünk, nemzeti érzelmű magyaroknak az első és legfontosabb kérdés, miért fontos elmenni szavazni.
Zoom
- Mi is az Európai Parlament?
751 tagja van, lakosságszám-arányban oszlik meg a számuk. Magyarország esetében 21. A képviselők nem nemzetiségi, hanem politika szempontok szerint alkotnak képviselőcsoportokat. Mellékszál, és ma már nincs jelentősége, de a Jobbik még nemzeti radikális korszakában sem tudott komoly kapcsolatokat kiépíteni más európai radikális pártokkal. Ma már nyilván nem is vágyódnak az ilyen „szélsőséges, populista” társaságba…
- De mit tud tenni, melyek a jogkörei?
Az uniós kormányok tanácsbeli képviselőivel közösen a Parlament feladata az uniós jogszabályok elfogadása. A rendes jogalkotási eljárás keretében mindkét intézmény egyenlő jogokkal bíró társjogalkotóként tevékenykedik. Egyes különleges esetekben egyéb eljárások alkalmazhatók.
Költségvetési jogköre van, a Parlamentnek és a Tanácsnak kell elfogadnia az éves uniós költségvetést. Felügyeleti jogkörrel bír, az európai parlamenti képviselők ellenőrzik az uniós intézmények – nevezetesen az Európai Bizottság, amely az Európai Unió végrehajtó ága – munkáját.
- De hol érint ez engem magyarként? Engem a magyar parlament összetétele érdekel!
A tagállami parlamentekkel is együttműködik. Az Európai Parlament aktívan támogat két jelentős, a parlamentek közötti együttműködést megkönnyítő hálózatot. Az európai uniós parlamentközi információcsere (IPEX) platform lehetővé teszi az Unióval kapcsolatos dokumentumok uniós parlamentek közötti cseréjét. Az Európai Parlamenti Kutatási és Dokumentációs Központ (ECPRD) információkérési csatornaként működik, valahányszor egy parlament többet szeretne tudni más uniós tagállamok gyakorlatairól és szakpolitikáiról.
- Minek menjek el szavazni? Az EU úgyis csak egy liberális tákolmány, felesleges életben tartani!
Teljesen joggal illethetjük kritikával az Európai Unió jelenlegi liberális vonalvezetését. Sőt, több ez, mint kritika, hiszen közönséges gazemberek ülnek döntéshozói pozícióban, akiknek a nemzetállamok semmit nem jelentenek, Európa hagyományai utálatosak szemükben, és hatalmas bűnöket követtek el Európa ellen. No, most, ha erre valaki rávágja, akkor el sem megy szavazni, vegyen figyelembe valamit. A nemzeti táboron belül a szavazástól való távolmaradásra buzdítás mit gondolunk, hol fejt ki hatást? Nem meglepő, a nemzeti táboron belül. A baloldaliak és a liberálisok vígan elmennek szavazni, ha a patrióták bojkottálják, akkor is. Tehát mi következik ebből? Az Európai Parlament összetétele továbbra is megmarad olyannak, ami érdekeinkkel ellentétes. Ezért hát bármit is gondoljunk az egész berendezkedési formáról, a politikában azt az elvet kell követni, hogy azt kell csinálni, amit lehet, és ahogy lehet. Ma azt tudjuk tenni, hogy túlsúlyba helyezzük a normalitás pártján állókat az európai parlamentben.
Érdekesség: Hollandiában a hollandok alig szavaznak, viszont a migránsok igen. Vagyis tulajdonképpen a migránsok döntik el többségben, Hollandia kiket delegáljon. Mint látható, a szavazástól való távolmaradás nem az EU összeomlását segíti elő, hanem egy olyan irány megszilárdítását, ami totálisan ellentétes Európa érdekeivel.
Ezeket jó, ha a szemünk előtt tartjuk vasárnap, és a szívünkre hallgatva szavazunk, mert ez a mi a hazánk, mely az északi civilizáció szívében foglal helyet, meg kell őriznünk magyarnak és európainak egyaránt.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready