Bezár!
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:02 Mi Hazánk-családi nap augusztus 20-án13:48 Elhagyta Gibraltárt az iráni olajszállító - Amerika nagyon nem örült neki13:16 Orbán Merkelnek örvendezett Sopronban13:01 A családvédők a kormánytól várnák a kólás buzipropaganda megállítását12:52 Ötre emelkedett a tomboló román alkoholista áldozatainak száma12:14 Rendszeresen égő cigarettával kínozta, ütötte és falhoz verte, de értsék meg: nagyon szerette a gyereket!11:47 A vártnál is melegebb lesz ma11:18 Jól jött volna egy kis ruhatárfrissítés, de a rasszisták miatt már ezt sem lehet10:39 Ötvenéves palackpostát talált egy alaszkai férfi09:57 Sajtóeligazítás Amerikában: az orosz mese nem jött be, le kell cserélni a rasszizmuslemezre09:08 Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok08:19 Árpinak nem volt pénze tetkóra07:50 Még évekig eltarthat a sziámi ikrek rehabilitációja07:27 Trumpot tényleg érdekli Grönland megvásárlása06:56 Ötven magyar sárkányhajós indul a thaiföldi világbajnokságon
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Végre gendersemlegesként is repülhetünk Európában

Reklám

Európa szerényebb értelmi képességekkel megáldott felének nem pünkösd van, esetleg simán csak június, a nyár első hónapja, hanem Pride-hónap. Egyszerű definícióval élve a Pride-hónap egy olyan időszak, amikor intenzívebben és töményebben folyik ránk minden olyan moslék az LMBTQ-lobbi tolmácsolásával, amit amúgy egész évben is megkapunk.
Zoom
Nemrég írtam a H&M ügyeletes ocsmányságáról, de nem kellett sokat várni a következőre. Ezúttal az Air Italy elnevezésű légitársaság „coming out-olt” egy nagyot. Mivel nem igazán utazom repülővel, túl sokat nem tudok a cégről, annyi mindenesetre bizonyos, hogy 2005-ben alapították, majd egy 2018-as reorganizáció során újjászervezték. Ha hihetünk az adatoknak, Olaszország második legnagyobb légitársaságaként van számontartva, a cég szlogenje pedig magyarra fordítva „képzeld el a világot máshogy.” Ez az alapvetően akár érdekes és innovatív szlogent sajnos megbecstelenítve ők a következőképpen képzelik el a világot máshogy: igazi „úttörőként” ők lettek az első hivatalosan is gendersemleges légitársaság Európában. A gyakorlatban ez pedig azt jelenti, hogy a harmadik nemű utazóközönség Mx. előtaggal választhat magának repülőjegyet Mr. vagy Ms. helyett.
Bizonyára minden kedves olvasó „álmatlanul forgolódott” otthon ebben a nagy melegben, mikor lehet már nemsemleges jegyet is váltani, ha repülni kívánnak. Számtalan létező dolog van azonban, amivel ténylegesen szebbé és jobbá lehetne tenni a világunkat. Az előttünk álló mondjuk környezetvédelmi kihívások helyett (a repülőgépeknek amúgy is oroszlánrészük van a légszennyezésben) az Air Italy inkább tovább forrósította a hangulatot ezzel a „forradalmi” lépéssel. Cselekedetük bizonyára bekerül a „híres történelmi cselekedetek” nagykönyvtárába.
Nem ez az egyetlen egy Pride-akció egyébként, amivel nyomul az Air Italy. Sőt, jobban áttanulmányozva a cég Facebook-oldalát, június óta lényegében csak ezzel foglalkoznak. Olvashatunk itt támogató bejegyzéseket más európai városokban megrendezett Pride-fesztiválokról, sőt, még egy akciós ajánlatot is hirdetnek. Eszerint, aki az Air Italy légitársasággal repül majd a torontói Pride-fesztiválra júniusban, 20% kedvezményt kap a repülés árából. A promóció részleteibe már nem ástam bele magam, gondolom, senki nem érez hiányt ettől.
Mindig is foglalkoztatott a dolog, hogy az (internacionális) cégek vajon hithű meggyőződésből vagy profitnövelés céljából reklámozzák és támogatják az egyre gátlástalanabb homoszexuális lobbit. Átvizsgálva az Air Italy Facebook-oldalát, erősen valószínűnek tartom az első opciót, az ő esetükben legalábbis mindenképp. Olyan cégeket ugyan ritkán látni, akik ennyire tolják a lobbiszekeret, de tartok tőle, és, ismerve a nyugati világ gondolkodásmódját, ez a trend csak erősödni fog.
A tény már önmagában szomorú, hogy a „másság” promóciója profitnövekedést eredményez. A másik ok viszont, ami miatt hírértékűnek gondolom ezt az eseményt, az a lobbi világot áthálózó mivolta. Egyre több nagyvárosban történő felvonulások, itt-ott egy utazási akció, ha Pride-fesztiválra utazik valaki stb-stb. Ehhez pedig a kulcs kétségkívül a nagyvállalat. Hiszen az ő kiállásuk nélkül kevesebb anyagi támogatás és akció lehetne elérhető. Ráadásul ezzel nem csak anyagilag segítenek, hanem elfogadottá, támogatandóvá, trendivé alakítják a fogyasztói társadalom tanai által amúgy is meghülyített emberek szemében az LMBTQ-lobbit. Így lesz (vagy lehet a későbbiekben) a korábbi időszakban jogosan megvetett és marginalitásba szorított természetellenes jelenségekből népszerű piaci és politikai termék. A gazdaság pedig sokszor perdöntő lehet. Gondolok itt arra, hogy az LMBTQ- lobbit bíráló, vagy egész egyszerűen csak figyelmen kívül hagyó cégeket a vadkapitalizmus gusztustalan farkastörvényei alapján bármikor megfojthatják, ellehetetlenítik.
Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy Budapesten is éppen Pride-hónap van felvonulással, előadásokkal, bulikkal. Ez különösen azért érdekes, mert elviekben nemzeti és keresztény kormányunk van, mégsem mernek konfrontálódni az egyre erősödő lobbival. Mikor csapnak tehát az asztalra és tiltják be, úgy, ahogy van?
Ábrahám Barnabás - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready