Ismerős a szituáció, amikor különböző emberek a valóság tagadásában odáig mennek, hogy különböző tudatmódosító szerekkel élnek, hogy kellemesebbnek és másabbnak lássák a valóságot. Alighanem valami erős szert tolnak az egyértelműen a Jobbikhoz köthető Zsúrpubi nevezetű viccportálnál is. Ugyanis ez a kép fogadott minket:
Zoom
Azon túl, hogy „azóta szakadnak”, ami nyilván valamely drogkészítmény hatása, túl sok nem, de lényegében egyetlen egy érv sem sorakozik fel amellett, miben is állt ez a „leoltás”. Igen, nyugodtan nézze meg bárki a videót, Gulyás Balázs tulajdonképpen evidens dolgokat kérdőjelez meg, érdemben nem reagál egyikünk felvetésére sem, az pedig hadd ne legyen már a rovásunkra írható, hogy mi személyeskedéstől mentesen vitáztunk.
Ettől függetlenül persze Gulyás Balázs a Zsúrpubihoz képest mindenképpen megérdemli a dicséretet, hiszen eljött a meghívásunkra, mellyel deklaráltan az volt a célunk, hogy változatossá, színessé tegyük a sajtóklubbot.
Ennyi bátorsága már nem volt a Zsúrpubi testvérportáljának, az Alfahírnek, akik még csak válaszra sem méltatták megkeresésünket:
Zoom
Mindezek tükrében vegyék nyílt felkérésnek részünkről, különösképp az irományt összetákoló B. Ferenc Attila, ha legközelebb ilyen eseményt szervezünk, nyugodtan mozduljanak ki a monitor elől, és jöjjenek el közénk vitázni. Aztán kedvükre „szakadhatnak”, az már nem a mi dolgunk. Esetleg Zacher Gáboré. Reményeink szerint ő segít nekik abban, hogy lejöjjenek a különböző szerekről, ami hozzásegítheti őket a valóság megértéséhez, miszerint maradt még úgy szűk három évük, és aztán illő lesz a társadalom számára értékteremtő munka után nézniük…
Lantos János – Kuruc.info
U.i.: Milyen érdekes, Gulyás Balázs direktben nem a teljes, 1 órás beszélgetést tette ki a Facebook-oldalára (amit átvettek a zsúrpubik), hanem összevágott egy 10 perces összeállítást... Nyilván minden manipulatív szándék nélkül. Korrektségből elégtelen. (Még akkor is, ha elrejtette a teljes beszélgetés linkjét a bejegyzésben, de akkor ugyan mi szükség volt a megvágásra?) A rossz hír viszont számára az, hogy az ő verzióját megtekintette ezer, a teljes beszélgetést pedig már több mint 10 ezer ember.