Karrierje rendkívül fontos mérföldkövének tartja, hogy négy James Bond-filmben is eljátszhatta a főszerepet, de úgy gondolja, hogy elérkezett az idő, hogy végre nőkre osszák a 007-es szerepét. Pierce Brosnan szerint nagy szüksége volt a társadalomnak a #MeToo mozgalomra.
Miután a 25. James Bond-film kapcsán felmerült, hogy az ügynököt ezúttal egy fekete nő, Lashana Lynch fogja játszani, a rajongók közül nagyon sokan felháborodtak. Pierce Brosnan, egykori James Bond, viszont kifejezetten örülne egy ilyen fordulatnak.
"Az utóbbi 40 évben férfiakat néztünk, ahogy a feladatukat végezték. Fiúk, menjetek el az útból, és tegyetek egy nőt oda! Úgy gondolom, hogy ez üdítő és izgalmas lenne" – fogalmazott a színész. A filmiparban szokatlanul kritikus hangon azt is hozzátette, hogy hiába van nagy szükség egy női főszereplőre, a 007-es filmek jelenlegi producerei (a Broccoli család) szerinte nem fogják hagyni, hogy ilyen mértékben megreformálják a James Bond-sagát.
Zoom
Pedig az épp most forgatott, 25. James Bond-filmben már egy Lashana Lynch nevű néger nő eljátssza a 007-es szerepét (bővebben a kapcsolódó anyagok között)
Brosnan megjegyezte azt is, hogy "a #MeToo fontos, és nagy szüksége volt rá a társadalmunknak", ugyanakkor a Deauville filmfesztiválon, ahol egy életműdíjat vett át, két, szexuális zaklatásos ügybe keveredett zsidó rendezővel szemben is elnézően nyilatkozott. "Dolgoztunk együtt Polanskival és briliáns filmrendező, ahogy Woody Allen is. Mint rendezők, ünnepeljük őket" – mondta.
Pierce Brosnant legközelebb egy netflixes filmben láthatják majd az arra kíváncsiak: most kezdi forgatni Will Farrellel és Rachel McAdamsszel az Eurovíziós Dalfesztiválról készülő a vígjátékot.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó: