2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:06 Ukrán gyerekek turnéztatásával is kimutatja háláját a kormány a kárpátaljai magyarok jogfosztásáért17:48 Juh- és kecskehús fogyasztását ösztönző kampány indul17:17 Vízió a kultúráról16:57 Egy korábbi izraeli kém szerint Epstein Moszad-ügynök volt, akit politikusok zsarolására használtak16:16 Németországi pénzautomatákat fosztogató bandát kapcsoltak le15:55 Elkezdődött a mohácsi emlékhely tömegsírjainak vizsgálata15:25 Megszomjazott harc közben a pápai szamuráj15:17 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott14:48 Júliustól bevezetik az egységes társadalombiztosítási járulékot14:19 Elfogadták a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Szökni akart otthonról, ezért megkéselte szüleit egy 12 éves lány - kihallgatása közben próbált öngyilkos lenni

Reklám

A Budakörnyéki Járásbíróság meghosszabbította a letartóztatását annak a 12 éves lánynak, aki megpróbálta megölni az édesapját és a mostohaanyját, közölte a Budapest Környéki Törvényszék.
A lány idén januárban meg akart szökni otthonról, emiatt szóváltásba keveredett édesapjával. Később a egy kést vett magához és „Megöllek titeket!” felkiáltással a férfit mellkastájékon, az ő segítéségre érkező feleségét pedig vesén szúrta. A kislány később tovább hadonászott, de az édesapjának sikerült elvennie tőle a kést.
A lányt a szülők a mentők kiérkezéséig őrizték, majd előbb a ceglédi, később a Fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Serdülő Pszichiátriai Osztályára szállították.
Az igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértői vélemények szerint a lány a cselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátási képességgel. Kihallgatása során magatartása fokozatosan pszichopátiás jelleget öltött, többszöri figyelmeztetés ellenére a jelenlevő ügygondnok, védő, ügyész és rendőr előtt több módszerrel öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, így a csuklóján az ereket felszakítani, illetve ököllel ütötte a saját fejét.
A szakvéleményben is jelzett pszichopátiás viselkedése és saját nyilatkozatai alapján is azt feltételezték, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét bántalmazhatja édesapját és mostohaanyját, illetve magában is kárt tehet, ennek a veszélye akkor is fennáll, ha gyermekvédelmi intézménybe küldik. A kislány a Rákospalotai Javítóintézetbe került, ahol viszont többször is verbálisan megfenyegette a társait, öt alkalommal is biztonsági elkülönítésre volt szükség.
A bíróság a kislányt meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb december 11-ig. A letartóztatás helyéül a bíróság továbbra is a Rákospalotai Javítóintézetet jelölte ki. A döntés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready