2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Itt a román csodafegyver a sertéspestis ellen22:02 Letartóztattak egy sámánt Szibériában, aki ki akarta űzni Putyint a Kremlből21:43 Súlyos antiszemita cselekmény Izraelben: disznóként ábrázolták az ortodox zsidókat21:26 Továbbra is Rijádban röpköd a béke jenki angyala21:00 Megint fehéreket gyilkoltak Dél-Afrikában a niggerek - álmában szurkálták halálra a várandós nőt20:42 Moszkva továbbra sem adja ki a szmolenszki katasztrófa roncsait20:17 Ha a zsidókról van szó, egymást licitálja túl az Orbán- és a Gyurcsány-párt19:53 Cigány kurvához ment, elnyerte méltó jutalmát19:34 Így adja el Marosvásárhelyt az RMDSZ az oláhoknak: megint a győzni képtelen hitgyülis lesz a polgármesterjelöltjük19:12 Ez a szorgalom: nappal szüretelt, éjjel betört18:52 Saját templomából lopott műkincseket egy pap Máltán18:33 Elhunyt Ríz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere18:00 Már egy 11 éves "fiú" is "vitába tud keveredni" - ráadásul van bicskája, amit szakszerűen használ17:46 Így fognak kinézni a szavazólapok17:10 Laura Codruta Kövesi lesz az európai főügyész, még a románok francia barátai is beálltak mögé
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Szökni akart otthonról, ezért megkéselte szüleit egy 12 éves lány - kihallgatása közben próbált öngyilkos lenni

Reklám

A Budakörnyéki Járásbíróság meghosszabbította a letartóztatását annak a 12 éves lánynak, aki megpróbálta megölni az édesapját és a mostohaanyját, közölte a Budapest Környéki Törvényszék.
A lány idén januárban meg akart szökni otthonról, emiatt szóváltásba keveredett édesapjával. Később a egy kést vett magához és „Megöllek titeket!” felkiáltással a férfit mellkastájékon, az ő segítéségre érkező feleségét pedig vesén szúrta. A kislány később tovább hadonászott, de az édesapjának sikerült elvennie tőle a kést.
A lányt a szülők a mentők kiérkezéséig őrizték, majd előbb a ceglédi, később a Fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Serdülő Pszichiátriai Osztályára szállították.
Az igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértői vélemények szerint a lány a cselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátási képességgel. Kihallgatása során magatartása fokozatosan pszichopátiás jelleget öltött, többszöri figyelmeztetés ellenére a jelenlevő ügygondnok, védő, ügyész és rendőr előtt több módszerrel öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, így a csuklóján az ereket felszakítani, illetve ököllel ütötte a saját fejét.
A szakvéleményben is jelzett pszichopátiás viselkedése és saját nyilatkozatai alapján is azt feltételezték, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét bántalmazhatja édesapját és mostohaanyját, illetve magában is kárt tehet, ennek a veszélye akkor is fennáll, ha gyermekvédelmi intézménybe küldik. A kislány a Rákospalotai Javítóintézetbe került, ahol viszont többször is verbálisan megfenyegette a társait, öt alkalommal is biztonsági elkülönítésre volt szükség.
A bíróság a kislányt meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb december 11-ig. A letartóztatás helyéül a bíróság továbbra is a Rákospalotai Javítóintézetet jelölte ki. A döntés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready