2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért teljesen fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját08:27 Lezajlottak az időközi választások07:46 Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hét végén07:31 Gerinctelen, bárhol átfér és jól rejtőzködik - állítólag a polipokról mintázták ezt a robotot06:56 Szkíta kori település maradványaira bukkantak Szolnokon
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Budai rablások: két fiú kerül javítóintézetbe, ketten nyomkövetőt kaphatnak - a legkisebbnek semmi sem jutott

Reklám

A bíróság elrendelte a budai rablásokkal gyanúsítottak közül kettőnek a letartóztatását egy hónapra, illetve két másik fiúnak a bűnügyi felügyeletét négy hónapra - írja a Fővárosi Törvényszék közleményét idézve a HVG.
A bíróság a letartóztatás helyéül a javítóintézetet jelölte ki, míg a bűnügyi felügyeletet nyomkövető eszközzel fogják végrehajtani. Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozva a gyanúsítottak letartóztatását indítványozta, míg a védők az ügyészi indítvány elutasítását vagy enyhébb kényszerintézkedés elrendelését kérték.
A bírósági végzés szerint az fiatalok életvitele rendezett, megélhetésük biztosított, azonban a rablásokat sorozat jelleggel, többrendbeli, erőszakos, minden esetben útonálló módon – néhol kifejezetten a sértettek rettegését fokozva – követték el. A bíróság szerint feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén nem állnának le.
A végzésből kiderült, hogy az egyik letartóztatott a rablásokban kezdeményező szerepet játszott, az elkövetéshez használt eszközöket, a fegyvert, a gumikesztyűket és maszkokat biztosította még akkor is, amikor személyesen nem vett részt az akcióban. A másik letartóztatott fiatallal szemben jelenleg más ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban.
A bíróság szerint mivel a gyanúsítottak eddigi, rendezett anyagi és családi körülményei nem tudták biztosítani a helyes irányú fejlődésüket és nem tartották őket vissza a bűncselekmények elkövetésétől sem, arra a következtetésre jutottak, hogy a bűnismétlés veszélye fennállna a jelenlegi környezetben hagyásával. A közlemény szerint a végzés még nem végleges.
Mint korábban beszámoltunk róla, szerda este, fegyveres rablási kísérlet közben fogtak el a rendőrök egy 16 éves és egy 14 éves fiút Budapest XI. kerületében. A fiatalokra azután csaptak le, hogy a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, az értékeit követelték és megfenyegették egy gázriasztófegyverrel, amellyel egy lövést is leadtak. A támadásban nem sérült meg senki.
A két fiú a rendőrségen elmondta, hogy november 7. és december 11. között több rablást is elkövettek már, és akadt három társuk is. A csoportjuk mindig más és más összeállításban támadott, egyedül az egyik 14 éves fiú volt az, aki minden rablásban részt vett.
A nyomozók a csapat harmadik tagját, egy 15 éves fiút zuglói otthonában, a negyedik fiút, egy 16 éves középiskolást egy újbudai lakásban fogták el. A csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready