A Szekszárdi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé azt a szekszárdi fiatal férfit, aki az alig kettő héttel ezelőtti büntetőperének tárgyalása során, az ítélethirdetés közben, ököllel a tárgyalóterem falába ütött.
A Szekszárdi Járásbíróság 2020 januárjának harmadik hetében a perbeszédek megtartása és ítélethirdetés érdekében tartott tárgyalást egy tizennyolc éves szekszárdi férfi és nyolc társa ellen indított bűnügyben.
Az ítélet indokolása közben több terhelt sem tudott uralkodni az indulatain, ezért az eljáró bíró a tárgyalóterem elhagyására szólította fel őket. A gyanúsított is nemtetszését fejezte ki a bíróság döntésével szemben, hangosan és indulatosan beleszólt a szóbeli indokolásba, ezért a bíró őt is kiküldte a teremből. A fiatal férfi távozás közben, felháborodásában ököllel beleütött a bejárati ajtó melletti falba.
Az eljáró bíró ekkor a tárgyalás zavartalan befejezése érdekében rendőröket hívott és a jelenlétükben fejezte be a tárgyalást. A gyanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt a bíróság a nyilatkozattételekre már vissza sem hívta a terembe a kiküldött vádlottakat, részükre írásban kézbesítette az ítéletet.
A nyomozás gyors lefolytatását követően az ügyészség a büntetlen előéletű férfit hatósági eljárás megzavarásának bűntette miatt a mai napon a Szekszárdi Járásbíróság elé állítja.
A fiatal férfi cselekményét a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - olvasható az ügyészség közleményében.