Életét vesztette egy román katona péntek reggel Afganisztánban egy tűzpárbaj során - jelentette be a román védelmi minisztérium.
Claudiu Marius Covrig őrvezető, az Afganisztánban állomásozó galaci 300-as Szent András zászlóalj őrvezetője járőrözés közben vesztette életét a Kabult és Kalat városát összekötő országúton.
A négy páncélozott járműből álló konvojt afganisztáni felkelők támadták meg könnyűfegyverekkel és kézigránátokkal. Covrig, aki az elől haladó járműben volt, a harc során meghalt, az őrjárat három másik katonája könnyebben megsebesült.
A román védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az áldozat holttestét egy közeli bázisra vitték, hazaszállításáról a jövő héten gondoskodnak.
Afganisztánban eddig öt román katona vesztette életét. Egyikük márciusban halt meg, ő szintén a Szent András zászlóaljnál szolgált. A közép-ázsiai országban Románia összesen 646 katonát állomásoztat, közülük 562-en a nemzetközi biztonsági erőben (ISAF) szolgálnak, 84-en pedig a Tartós Szabadság műveletben vesznek részt.
(MTI)