Azt a BRFK és a bíróság is megállapította: tojást dobálni szabad. De eme természetes eszközt sok mindennel meg is tölthetjük, a különbség pedig kívülről alig látható. Az aberráltak sem élvezik, ha pofán dobják őket tojással, s ha egy sikeres találatot követően fél deci vörös festék csorog majd a le a testükön - akkor már aligha fognak többet vonaglani. A módszert alább képekkel ismertetjük, mi is kipróbáltuk, hatásos.

Egy 10 ml-es fecskendővel fogjuk majd kiszívni a tojás belsejét
Sok világmegváltó ötlet érkezik hozzánk, hogy mit kéne csinálni, azonban kevesen vannak, akik meg is valósítják elképzeléseiket. Egy olvasónk a kisebbséghez tartozik: ő megígérte, megcsinálta. Vörös festékkel töltött meg tojásokat a jobb eredmény érdekében, a módszer titkát pedig megosztotta velünk - képeket is csatolt. Ezúton köszönjük neki, és izgatottan várjuk a több tucat elkészült tojás bevetését...
Tojást bárki dobálhat: ez ugyanis a véleménynyilvánítás hagyományos és alkotmányos módszere, így a július 5-ei, szombati köcsögparádéra minél többen elmehetünk kifejezni véleményünket. A sima tojással is jó eredményt lehet elérni, de felturbózott festékes tojással még jobban elvehetjük a repedtseggűek kedvét a közerkölcsöt sértő vonaglásuktól.

Első lépésként lyukat ütünk a tojáson
A módszer egyszerű, gyors és olcsó. Különösebb kézügyesség sem kell hozzá. Szükséges eszközök: tojás, fecskendő, festék, szög, kalapács, teszkógazdaságos zacskó, pillanatragasztó.
Első lépésként egy kemény asztalon a tojás hegyesebb végén egy lyukat ütünk kalapács és szög segítségével. Óvatosan kell, nehogy megrepedjen az egész héj. Ez a legkritikusabb rész, azt akarjuk ugyanis, hogy csak egy kis kör alakú részen törjön be a tojás. Ez nem kell, hogy szép szabályos legyen. (Sima tűvel kiszúrni nem elég, mert annak kicsi keresztmetszete miatt a tojás viszkózus belsejét nem tudjuk kiszívni, ezért kell a "csupasz tű")

Ez a vörös festék jól fog mutatni a ratyikon
A cél az, hogy egy fecskendővel elsőként kiszívhassuk a tojás belsejét. Ezért a lyukat szélesítenünk kell - erre a célra megfelel bármi: egy fúró, egy nagyobb csavar stb. Egy átlagos tojás tartalma kb. 50 ml, tehát a kiszívás után közel fél deci festéket tudunk belenyomni. Ami azért szép mennyiség...

Miután beletöltöttük a festéket, a lyuk körül kenjük be folyamatosan pillanatragasztóval a tojást hegyét - majd rakjunk rá egy darab nejlont. Ez tökéletesen zár, jobban mint a szigetelőszalag... A teljes biztonság kedvéért - hogy a lyuknál a tojás éles széle nehogy kivágja a zacskót, rakhatunk rá még egy réteget.

Egy tojás megtöltve, a többi még nem
A tojás el is készült, tojástartóba rakjuk a befedett nyílással felfelé, majd egy nejlonzacskóban 100%-os biztonsággal szállíthatjuk.

Csak a tojás kis részén látszik a különbség
Dobásnál figyeljünk arra, hogy ne nagy lendülettel dobjuk a tojást - nehogy a mi kezünkben fröccsenjen szét. Szépen, puhán dobjuk a ratyik közé - ne fejre, hanem felsőtestre célozzunk, így valahol biztosan eltaláljuk a vonagló köcsögöt. Ha egy doboz tojás között csak 1-2 ilyen van, az már nagyszerű... Mint mondottuk, rajtunk kívül nem fogja senki látni, hogy mi(lyen tojás) van a kezünkben. Ha jó időben, a hazafiak közül dobjuk, akkor pedig teljesen észrevétlenek maradhatunk, a kamionon lévő aberráltakat pedig nem nehéz eltalálni...
Ezen kívül van még egy nagyon egyszerű lehetőség: néhány tojást főzzünk meg. Jó messzire lehet dobni, és elég kemény...
 Rákay Fülöp - Kuruc.info
Kapcsolódó cikkek:
Olvasói hozzászólások:
Kedves kurucok!
A tojás festékkel való megtöltésének tippjét nagyon szépen köszönöm, ígérem hogy alkalmazni fogom egy másikkal együtt amit szintén ma olvastam egy másik honlapon.
Kivitelezése talán még egyszerűbb is mint a festékes megoldásé: a lényeg, hogy csak egy egész kis lukat kell ejteni a tojáshéjon, gombostűvel vagy más vékony, szúrós tárggyal (én már kipróbáltam, nagyon könnyű, nem reccsen szét a tojás ha a végét szúrod ki) utána már csak annyi a feladat hogy egy napra kiteszed az ablakpárkányra, és ebben a jó 35 fokos melegben igen hamar "megérik" a cucc és kellemesen ragacsos, nyúlós, valamint roppant büdös lesz a tojásban levő anyag :)
Amit még én hozzátennék, hogy akár a festékes, akár az erjesztős megoldást választod, szerintem érdemes forró, folyékony gyertyaviaszt csöpögtetni a tojáson ütött lukra, az pedig megszilárdulása után
szépen betömi, így elkerülhető a balesetveszély - csak a buzinál robban, nem a kezedben :)
Üdvözlettel, hűséges olvasótok: Marhabéla
 ***
Kedves kurucok!
A július 5-ei eseményre javaslom festék helyett paprika kivonattal megtölteni ama tojásokat. Ez a paprika spray-hez hasonló, vagy még hatásosabb eredményt adhat, anélkül, hogy a csípős érzésen túl különösebb bajt okozna. Ezért rendkívül hatásos terápiás módszernek fogható fel. A legjobb a Habanero vagy a Yalapeno nevű mexikói paprikafajtákból a termés erét kivágni, és kevés étolajban mixerrel homogenizálni, hogy a tojásba tölthető legyen. E két fajta csípősségét más fajtáké meg sem közelíti. Amennyiben e paprikabombától ázik át a naci, akkor egészen más típusú vonaglásra és sikongatásra lehet számítani, mint amit a büszkén felvonaglók eredetileg terveztek.
A tojás készítést gumikesztyűben kell végezni, mert különben két napig olyan érzés lesz a kézen, mintha leforrázták volna. (Ilyenkor nem érdemes egyéb testrészeinket megfogdosni, mégha a természet normál működése miatt ez indokolt is lenne, - és a szemünkhöz se nyúlkáljunk.) A két paprika fajtát jobb zöldségeseknél, vagy nagyobb piacokon be lehet szerezni.
"Többet ésszel, mint erővel!"
J. T.