Autócsempész, sorozatgyilkos, az ukrán és az orosz maffia helytartója, korrupt, törvényszegő gazember, mindennek tetejébe pedig ügyvéd; ki az? Kevesen tudják a helyes választ: pedig az nem más, mint Helmeczy László! S, hogy mindezt honnan tudjuk? Tartsanak a Kuruc.info kiküldött oknyomozó riporterével, és Önök is megtudhatják, ki is valójában Helmeczy László!

Ha valaki Nyíregyházán jár, végezze el azt a próbát, amit én megtettem. Már a vasútállomáson érdeklődtem egy egyszerű embertől, hogy kik az igazi maffiózók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? Az öreg hirtelen három nevet sorolt : Helmeczy, Veres és Sziki Gyula.

Hozzátette, hogy vannak még kis gazemberek, de ez a három maffiózó uralja a megyét. Aztán beljebb mentem a Kossuth tér felé, és ismét föltettem a kérdést egy járókelőnek. Elsőként megint Helmeczy László neve hangzott el, a „bűnöző kancsi ügyvéd”-é, ahogy aposztrofálták ezt a torzszülöttet. Este egy diszkóban voltam az ottani haverjaimmal, akiktől érdeklődtem, hogy ki a császár a megyében? Visszakérdeztek: - Az ukrán maffia főnökre gondolsz? Mert az Helmeczy.

Nem hagyott nyugodni a kérdés, ezért utánaolvastam Helmeczy László viselt dolgainak. Elővettem régi idők írásait, amiket ezúton is ajánlok a Kuruc.info olvasni szerető rendszeres látogatóinak figyelmébe, hiszen erről a dupla nullás ügyvédről - azaz a kommunista rendszer szigorúan titkos, legbizalmasabb beépített, annak rendszeresen jelentő, másokat rendre besúgó spiclijéről - már régen feljegyezték, hogy az orosz és ukrán maffia Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helytartója, egyben fő védelmezője.

A megyében nyílt titok, hogy megvette és rendszeres fizetést adott (talán ad még ma is) magas rangú megyei rendőrtiszteknek, együtt iszik a megyei főügyész-helyettessel (egyeztetve egyes eljárások kimenetelét, azaz befolyásolva a vádlottak tisztességes eljáráshoz való alapvető emberi jogát) és a bírói kar korrupt tagjainak rendszeresen ő fizeti a külföldi utazásait, nyaralásait. Ez a gengszter dupla nullás „ügyvéd” hírforrásaink szerint már a rendszerváltás hajnalán fő szervezője és rendezője volt az autócsempészeteknek, amely akciók során Ukrajnába szállították a Németországban valamint Ausztriában lopott gépkocsikat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei „pihentetés” után.

Dokumentumok őrzik annak az ominózus tűzpárbajnak is az emlékét, amely a szabolcsi rendőrök és az ukrán bűnözők között tört ki a nagyértékű autók kicsempészése közben, amikor is az egyik ukrán főnököt meg is lőtték a zsernyákok. Képzeljék el, hogy Helmeczy a saját ügyvédi irodájában bújtatta a gengsztert, orvost szerzett neki és ellátást, amíg ki nem tudták menekíteni az országból. De azt is feljegyezték biztos helyeken a krónikások, hogy a vámosok által már lefoglalt, szintén külföldön elkötött 150 gépkocsit az egyik hétvégén - pénteken, szombaton és vasárnap - Szaszala László autókereskedő haverjával, valamint Hajzer László akkori rendőrfőkapitánnyal egyetemben magas rangú vámtiszteket és határőröket bevonva az akcióba, Helmeczy egyik napról a másikra hivatalos dokumentumokkal felszerelve, nemes egyszerűséggel kilopta Ukrajnába a zöld határon!

Egy régi bölcs mondás szerint, aki hazudik az lop, aki lop, az csal, sőt képes ölni is. Így van ezzel a jelek és a dokumentumok tanúsága szerint Helmeczy László is, ez a gyilkos természetű „ügyvéd”, aki arra is képes volt, hogy egy betöréses sorozatban lefülelt  bűnöző védelmében felajánlotta, hogy a tolvaj a megszerzett több milliós értékű ékszert nemkülönben a  több tízmillió forint értékű készpénzt helyezze nála ügyvédi letétbe, mert így a rendőrök nem találják meg. Miután az így is tett, Helmeczy kicsalta a bűnözőt Ukrajnába, ahol a”baráti köre” pillantok alatt eltette láb alól, így Helmeczynél maradt a rengeteg ékszer és a készpénz. Aki viszont egyszer gyilkol, az képes többre is. Helmeczyre ez is igaz, hiszen felhívták arra a figyelmemet, hogy hátborzongató módon ennek a rettenetes kinézetű gnómnak egy ártatlan kislány halála is a lelkén szárad. És valóban: a korabeli adatok tanúsága szerint Olasz Rita a nyíregyházi erdőben tűnt el, a nyomozás szálai pedig Helmeczy balatoni nyaralójáig vezettek. Az egyik Helmeczytől  fizetést kapó nyomozó értesítette azonban a gyilkos „ügyvédet”, hogy a balatoni nyaralóban házkutatás lesz, és mire a rendőrök odaértek, már hűlt helye volt a szervkereskedőknek felajánlott fiatal lány holttestének. Természetesen ez is dokumentálva van, utána lehet nézni, ajánjul figyelmébe a nyomozóhatóságnak, „a régen lezárt de most újra felelevenített ügyek osztályának”, az ügyészségnek és a bíróságnak.

Így működik egy „sztár ügyvéd”, ezért hívják Helmeczyt a nemzetközi és maffiabűnözők védőjének, ezért tudja eladni Veres János jobbkezeként zsidó és kommunista médiafelületeken, hogy ő olyan ártatlan mint a ma született bárány, aki tökrészegen riporteri kérdésre válaszolva, büntetlenül telefonba mondhatja, hogy vérdíjat tűz ki a hírtévések fejére. És ezt az „embert” még beengedik mind a  mai napig a bíróságok épületeibe, ez az „ember” tárgyalásokon ügyfeleket képviselhet, és ezt az „embert” a Magyar Ügyvédi Kamara még mindig a tagjai között tudja.

Hol van itt a jogállamiság, hol van az igazságszolgáltatás, hol az ügyvédi tisztesség, mikor nyitják már föl végre az informátorok szerint a Nemzetbiztonsági Hivatalban vezetett Helmeczy-aktát, és nézik végig tételesen, hogy ez a köztörvényes bűnöző, ez a többszörös gyilkos, a magyar maffia doyenje mit művelt ebben az országban évtizedeken keresztül büntetlenül, amíg eljutott arra a gyalázatos pontra, hogy Veres János megbízásából még a két fiatal ártatlan hírtévést is börtönbe akarja juttatni?

Vajon hány ember élete és/vagy hosszú börtönéve nyomja ennek a gazembernek a lelkét? Csak pihentetésként emlékeztetném mindnyájukat arra a tényre, hogy Kabai Károlyt együtt védte a volt igazságügy-miniszter Bárándyval ez a mocskos gazember.

Legközelebb a Kuruc.info Helmeczy pénzügyi bűncselekményeire irányítja olvasói figyelmét, többek között szót ejtünk a Sziki-Helmeczy-féle kábítószerterítésről, a Veres-Helmeczy páros ukrajnai befektetéseiről, valamint a külön fejezetet érdemlő politikai ámokfutásáról.

Higgyék el, nem fognak unatkozni! De addig is azt ajánljuk, hogy az utcán még a túloldalról se köszönjenek ennek a sátánfajzatnak, mert még azt is felveszi magnóra ez a patkány, spicli, gyilkos, duplanullás gazember. Az általunk is elbúcsúztatott Lomnicionistához hasonlóan addig írunk erről a gyilkosról amíg Guantanomóba, vagy más hasonlóan bensőséges büntetésvégrehajtási intézetbe nem kerül, megérdemelt büntetését megkezdve.

Reméljük, hogy a most induló Helmeczy-sagát olvassák Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendfenntartói, igazságszolgáltatási szakemberei, ügyészei, nyomozói, nemkülönben a  beépített igazságszolgáltatók is, akik közül előbbiek talán leporolják az elfektetett aktákat, míg az utóbbiak magukra ismerve reméljük, hogy rögtön lemondanak tisztségükről. Informátoraink persze azt is elmondták, hogy egy nagy veszély fenyeget: ha mindez így történne, félő, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség, bíróság - s ki ne hagyjuk az ügyészséget-, vezetők nélkül marad.

Lányi Péter