Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Soha nem adja fel - üzente Morales Mexikóból22:21 Kurz az ultralibsi zöldekkel egyezkedik22:06 Változik a szentendrei HÉV közlekedése21:43 Ellenzéki politikust választottak a szenátus élére Lengyelországban21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevert egy nőt egy nyugalmazott alezredes Bujákon egy katonai rendezvény után20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Elcsatolt részek ::

"Engem már nem érdekel se Tőkés László, se Markó Béla"

Reklám

Az elszakított területeken működő nagy politikai szervezetek nem képviselik az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyarság többségének érdekeit. Remélem, hogy minél hamarabb ki fog nevelkedni egy Jobbikhoz hasonló új nemzedék az ideiglenesen elszakított területeinken is - nyilatkozta lapunknak a Jobbik alelnöke és EP-képviselője, amikor az elmúlt napok külhoni elhatárolódás-hullámáról kérdeztük.



- Úgy tűnik, a gúnyhatárokon túl is politikai egységfront alakult a Jobbik ellen: az RMDSZ és a VMSZ elnöke szabályosan elhatárolódott Tőletek, Tőkés László, miközben isteni igazságszolgáltatásnak nevezte a Fidesz győzelmét, a Jobbikról azt mondta, nem a jóindulat vezérli, az MKP elnöke pedig azzal intézte el a kérdést, hogy szerinte regionális párt maradtok. Hogy tud ilyen ellenséges környezetben bármit is megvalósítani a programjának az elcsatolt területekre vonatkozó részeiből a Jobbik?

- Az ideiglenesen elszakított nemzetrészeken működő magyar pártok beteges megfelelési kényszerrel simulnak a Fideszhez. Nyilván azt várják, hogy majd az ő alapítványaikat fogják előtérbe helyezni az illetékes fideszes politikusok a pénzek elosztásánál. Az RMDSZ-ben és a VMSZ-ben többségében az elnyomó hatalommal kollaboráló politikusok vannak vezető tisztségben, ezektől nem is vártam mást. Az MKP megnyilatkozása meg kifejezetten vicces, hiszen a Magyar Koalíció Pártja a „regionális párt” mintapéldánya. A Jobbik a számára leggyengébb megyékben is 10% körüli eredményt ért el. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a most következő felvidéki választásokon az MKP hány százalékot fog kapni Trencsén, Zsolna, Eperjes, Lőcse térségében.
- Hogyan értékeled, hogy az RMDSZ jobboldalinak, más kategória szerint autonomistának tartott ellenzékének, az MPP-nek a vezetője egyenesen azt találta kijelenteni, hogy nem lenne meglepve, ha a Jobbik mögött az MSZP-SZDSZ állna?
- Szász Jenőt személyesen ismerem, számtalanszor elmagyaráztam már neki, hogy a Jobbik milyen háttérrel jött létre. Jenő tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Jobbiknak tiszták a szándékai, tőlem eddig mindig csak baráti gesztusokat kapott. Ezt az MSZP-SZDSZ-es őrületet, gondolom, Kövér Lászlótól hallotta, akivel személyes jó barátságban, komaságban van. Egy istenhívő magyar ember abban hisz, hogy ők is fognak egyszer a Magyarok Istene színe előtt állni és akkor el kell számolniuk a hazugságaikkal. A Jobbik töretlenül harcolni fog ezután is a székelyek szabadságáért, ezt az elkötelezettségünket kívánom bizonyítani azzal is, hogy még az idén EP-irodát fogok nyitni Székelyföldön.

- A fent említettek a nagy politikai szervezetek, ők az úgynevezett hivatalos képviseletek. Más, kisebb, civil szervezetekkel van kapcsolata a Jobbiknak? Milyen további terveitek vannak ez ügyben? Te többször voltál például Erdélyben is az utóbbi időben, milyen lehetőségeket látsz?

- Meggyőződésem szerint a fent említett szervezetek nem képviselik az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyarság többségének érdekeit. Remélem, hogy minél hamarabb ki fog nevelkedni egy Jobbikhoz hasonló új nemzedék az ideiglenesen elszakított területeinken is. Nagyon fontos lenne, hogy az egész Kárpát-medencei magyarság észrevegye végre, hogy megalkuvó politikával nem lehet előre haladni. A Jobbik kiváló kapcsolatot ápol számos civil szervezettel és egyházi gyülekezettel. Külön kiemelném a HVIM szervezeteit, az EMI-t és az MRM-et.
- Mit gondolsz, miért tartották fontosnak az elhatárolódást az elszakított részek nagy pártjai?

- Ezt tőlük kellene megkérdezni. Mindenki tudja, hogy a Jobbik egy teljesen szalonképes, nemzetközi színtéren is elfogadott, hatékony nemzeti párt. Változnak az idők, a Jobbik folyamatosan bizonyítja rátermettségét. Az elhatárolódó pártoknak csak annyit tudok ajánlani, hogy inkább a saját dolgukkal legyenek elfoglalva, mert pártként eddig csak a Jobbik állt ki határozottan a határon túli magyarság érdekeiért. Mi emeltük fel a szavunkat a székely, az érmelléki és a felvidéki önrendelkezés mellett, mi léptünk fel eddig egyedül erélyesen a szlovák nyelvtörvény és a rasszista Benes-dekrétumok ellen. Mindemellett a Jobbik az egyetlen párt, amely visszaadná a határon túli magyaroknak a teljes jogú magyar állampolgárságot.
- Tőkés László abból "következtetett" arra, hogy a Jobbiknak nem lehetnek jó szándékai, hogy állítása szerint nem egyeztetettek az elszakított területek politikai vezetőivel. Így van-e ez, ha igen, mi az oka, ha nem, milyen kísérletek történtek?
 - Én Tőkést 2009 szeptemberében felkerestem az irodájában, az Európai Parlamentben és elmondtam neki, hogy bármikor készen állok arra, hogy egyeztessük a munkánkat. Egy füttyentésébe került volna, hogy erre sor kerüljön, és elmondja a javaslatait. Ezen már túl vagyunk, az idő túlhaladt rajta. Engem már nem érdekel se Tőkés László, se Markó Béla, se az RMDSZ, se az MKP. Ezek az emberek és pártok eljátszották azokat a lehetőségeket, amit a történelem nekik szánt. Kívánom nekik, hogy minél hamarabb találjanak vissza a helyes útra és harcoljanak azért, amivel az emberek megbízták őket. Én már csak az erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai fiatalokban bízom, másban nem.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready