Magyarországon még mindig gyalázatosan kevés a helybeli zsidó és az izraeli munkavállaló. Ezen a valóban nem EU-kompatibilis állapoton kíván változtatni egy Izraelben megjelentetett újabb világhálós héber nyelvű hirdetés, amelynek szövege a jobb felső sarokban olvasható angol nyelvű
Tips4jobs alatt héberül a következő:
„A magyarországi munkavállalási ajánlatok megszerzése érdekében kérjük, töltsék ki az alábbi kérdőívet, majd utána tőlünk hasznos és megbízható adatbázist kapnak a magyarországi munkavállalási lehetőségekről. Magyarországon rengeteg munkalehetőség van az értékesítés terén”.
A kék mezőn belüli fehér négyzet kitöltendő felső sorába kell beírni a Magyarországon munkát vállalni szándékozó nevét (természetesen héberül), az alatta levőbe pedig a telefonszámát, amelyre majd megkapja az adatbázist. A zöld gomb a „küldés”. A kék mezőben a többi között az is föl van tüntetve, hogy a magyarországi állásajánlatok kizárólag 18-30 év közötti fiataloknak szólnak.

A rendkívül érdekes hirdetés elolvasása után föl kell tennünk két kérdést:

1. Miért kívánkoznak a 18-30 év közötti izraeli zsidó fiatalok munkát vállalni a világ legantiszemitább országának kikiáltott Magyarországon?

2. A nyomasztó munkanélküliséggel küzdő Magyarországon valóban ilyen sok a szabad munkahely a külföldiek számára?

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info