2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 21 évesen világbajnok a párbajtőröző Siklósi Gergely07:32 Változik az elsőbbségadás rendje a XIII. kerület több utcájában06:55 Gyenge lesz az idei almatermés22:43 A nemzetközi helyzet fokozódik: Irán lefoglalt egy brit olajszállító hajót22:22 Addig mocskolódott a beszorult kezű tolvaj purdé anyja, hogy a katasztrófavédelem inkább törölte a bejegyzést21:47 Orosz üzenet Ankarának: ha Washington nem adja az F-35-ösöket, mi szívesen szállítunk Sz-35-ös vadászbombázókat21:21 Toroczkai az önkormányzati választásról: ott indulunk el, ahol van értelme20:35 Meghalt Heller Ágnes20:24 Eddig 12 ezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását19:45 Szelídebb húrokat pengetnek Salviniék - egyelőre marad az olasz kormány19:27 Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása18:50 Őfelsége szolgálatában?17:32 Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat17:21 Lemondott a koszovói kormányfő17:06 További emberölési ügyekben is vizsgálják a csantavéri bérgyilkos felelősségét
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Lapszemle ::

Egy volt CIA-ügynök (ma török politikus) szerint bin Laden öt éve halott


Korábbi montázs - igaz lehet
Érdekes hírről számolt be az orosz Pravda: egy volt CIA-ügynök, jelenlegi török politikus állítása szerint Oszama bin Laden al-Kaida-vezér öt éve meghalt, így csak a holttestét lőtték szét 2011. május másodikán Pakisztánban az amerikai kommandósok.
Az orosz Channel One tévéállomásnak nyilatkozott Berkan Yashar török politikus, aki korábban CIA-ügynökként dolgozott, és mint ilyen, azt mondja: Bin Laden már 2006-ban meghalt. Következésképpen idei május 2-ai pakisztáni kilövése egy megrendezett akció volt (amire nem kevés ember gyanakszik a holttest gyors eltüntetése és az állítólagos fényképek titkolása, na és persze az időzítés - kampányidőszak - miatt).
Yashar csecsen származású török, és 1992 szeptemberében Groznijban személyesen találkozott az al-Kaida immáron halott első emberével.
- Bin Laden akkoriban egy grozniji házban élt. Ugyanott, ahol a függetlenségét visszanyert Grúzia első elnöke, Zviad Gamszahurdia is tartózkodott a családjával. Alkalmam volt elbeszélgetni az al-Kaida vezetőjével - mondta a Channel One-nak Yashar, aki a 90-es évek elején a Szabad Európa Rádiónak dolgozott, később pedig Abubakar fedőnéven a CIA-nak szerzett információkat.
A török politikus személyesen ismerte Bin Laden három csecsen testőrét, Samit, Mahmoodot és Ayubot. E trió mindvégig hű maradt a vezetőhöz.
Ez a három férfi, továbbá két angliai és két amerikai moszlim is szemtanúja volt annak, amikor a súlyos beteg Bin Laden 2006. június 26-án meghalt. Akkoriban már csont és bőr volt. Samiék elmesélték Yasharnak, hogy ők temették el a körözött szaúdi származású férfit a pakisztáni-afgán határnál lévő hegyekben.
- Bin Ladent tehát nem 2011. május másodikán, a pakisztáni Abbottabad városában ölték meg. Az amerikaiak már korábban megtalálták a sírját. Kiásták a holttestét, majd az idei májusi kommandós akcióban az abbottabadi házába vitték. Erre azért volt szükség, hogy az amerikai adófizetők lássák: az adódollárjaikért valamit kapnak cserébe... Amúgy pedig éppen én voltam az első, aki 2008 novemberében egy washingtoni sajtóértekezleten beszámoltam Bin Laden 2006-os haláláról. Attól kezdve az amerikai elhárítás lehallgatta a telefonjaimat. Yashar így folytatta: mielőtt a CIA 2008-ban tőle megtudta, hogy a terrorista halott, becserkészték az említett Sami nevű testőrét, aki aztán elárulta Bin Laden sírjának pontos helyét.
- Samiról manapság már semmit sem tudok, az utolsó telefonhívása Pakisztánból érkezett – tette hozzá Yashar, aki a Channel One-nak készséggel megindokolta, miért mondott el most mindent az orosz tévéseknek.
Egyszerű: félti az életét.
- Abban bizakodom, hogy a török titkosszolgálatok veszélyeztetésem esetén biztosítják majd a fegyveres biztosításomat - tette hozzá Berkan Yashar.
(Bors nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready