2015. április 18., szombat, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Magyar boltok
CSS váltás
Friss hírek
01:27 A Reuters és a 168 óra több ponton manipulatívan átfogalmazta és meghamisította Vona interjúját21:45 Amikor nekünk is hasznos lehet a holokamu21:40 A véltnél szorosabb a kötődés kutya és gazdája között21:30 Nem tréfa: még az FBI is holooktatásra küldi ügynökeit21:01 Cigányokat vertek biztonsági őrök a Nyugatiban - feladták magukat20:35 Felszámolják a Quaestort20:23 Nem kap haladékot Athén az IMF-től20:01 Csak az RMDSZ - ez volt Semjén üzenete Kolozsváron19:26 Megölték keresztény utastársaikat a szegény, ártatlan muszlim menekültek19:13 Most a francia vasútnál próbálkoznak a paraziták - pedig enélkül is több mint 100 ezer dollár üti a koszos markukat19:05 Veszprém - tájékoztató a Questor-károsultak részére dr. Varga-Damm Andreával18:55 Miért a Jobbik a legnépszerűbb párt a fiatalok között?18:43 "Csak" apját hurcolta meg és lehetetlenítette el Le Pen - az unoka indulhat18:07 Újabb politikus egy sportszövetség élén: Kocsis Máté lett a kézilabda-szövetség elnöke17:41 Hogyan tovább, devizahitelesek? (brüsszeli beszélgetés)
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Videók :: 2012. március 7. 07:25

"Elszólta magát" az EB: fehér nőre támadó jövevényekkel reklámozták az EU-t


Reklám

Önnek is Horvátország jut róla eszébe?
Kellemetlen helyzetbe került az Európai Bizottság: a testület kedden bejelentette, hogy visszavon egy kampányfilmet, mert a videó negatív visszhangot keltett.
Az Európai Unió bővítését lett volna hívatott népszerűsíteni a pénteken internetre feltett videó, de rasszistázás lett a vége. Az EB a sok panasz után a visszavonás mellett döntött.
A filmen egy fiatal európai nő látható, akit a távol-keleti, dél-amerikai és indiai hagyományos harci sportok művelői körbevesznek, megfélemlítenek. De a film "békésen" fejeződik be: a sárga overallba öltözött nőnek hirtelen 11 ugyanilyen társa támad, akik a támadókkal közös meditációba kezdenek (ami "teljesen európai" szokás) - majd az egész jelenet átalakul az EU sárga-kék színű csillagos lobogójává, a külföldiek pedig felszívódnak, azaz beolvadnak. S megjelenik a felirat: "minél többen vagyunk, annál erősebbek vagyunk". Ez utalás az EU küszöbönálló bővítésére, 2013-ban a jelenlegi 27 tagállam uniója Horvátország csatlakozásával 28 tagúra bővül. (Csak azt nem értjük, miért más kontinensről származó színesbőrűvel kell az európai Horvátországot jelképezni - a szerk.)
"Ezt a közösségi honlapok, mint a Facebook közönségére szabtuk, egy speciális publikumnak" - nyilatkozta Stefan Füle, az EB bővítésért felelős tagjának a szóvivője. A filmet tesztelték 16-24 évesek között és esetükben az üzenet "bejött".
"A videót semmiképpen sem szántuk rasszistának, és természetesen sajnáljuk, hogy néhányan ezt annak tekintették" - magyarázkodott a szóvivő.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:

Reklám


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat

Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Támogassa portálunkat!
Legolvasottabb hírek
Linkek
További linkek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2015 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Ingyenes linkcsere | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready
31