2015. április 18., szombat, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Magyar boltok
CSS váltás
Friss hírek
14:50 Változnak a harmadik országból ideiglenesen behozott gépjárművek használatának szabályai14:33 Már a brit Munkáspárt is nyelvtudást várna el a bevándorlóktól - különösen az orvosoktól13:57 Különös rituálé, esetleg kannibalizmus nyomait fedezték fel a Neander-völgyi csontokon13:40 Rendszeres ételosztást szervez a rászorulóknak a pécsi Jobbik13:21 Putyin szerint további vérontáshoz vezetne, ha Izrael Ukrajnának szállítana támadófegyvereket12:55 Jemeni hirig: Taizz városát koalíciós légicsapás érte, Szanaa repterén rakétatámadás hiúsította meg az európaimentést12:29 Jól él belőlünk Várhegyi Atttila is - több tízmillió csordogált az MTVA-n keresztül az elítélt politikusbűnöző zsebébe12:18 Vágányfelújítás miatt másfél hétre felfordul a menetrend a Déli pályaudvaron12:07 Amint megkapta az amerikai állampolgárságot, már utazott is Szíriába a terroristakiképzésért11:46 Leginkább a fegyverekben, legkevésbé az egyházakban bíznak Csehországban11:11 Nem minden erőforrás rejtőzködik a munka elől - van, aki akár "bébi sziszter gyárakban" is dolgozna10:50 Kétszer is robbantottak Afganisztánban - nincs elég mentőautó a sebesültek elszállításához10:10 Balczót Brüsszelben kérdezték a Jobbik vadhajtásairól és EU-hoz való viszonyáról09:52 2,5 tonna illegális vashulladékkal bukott le egy vecsési "üzletember"09:26 Rajtavesztett a fegyveres tiltakozáson a mexikói bűnbanda
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: 2012. március 18. 07:37

A gárdarendezvénnyel kapcsolatban bűncselekmények sorozatát követte el a rendőrség


Reklám
Egy közleménnyel kezdődött el az a bűncselekmény-sorozat, melyet a politikai rendőrség – minden valószínűség szerint felsőbb utasításra – követett el az MNG március 17-i rendezvényével kapcsolatban. A police.hu így fogalmaz:
„A jogsértő rendezvényt a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény hatálya alá tartozó törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve kívánják megtartani.”
A rendezvény természetesen nem volt jogsértő, de előre még egy olyan rendezvényről sem állíthatnák ezt, melyről utólag esetleg bebizonyosodna, hogy jogsértő volt. Ezzel a politikai rendőrség bűncselekmény elkövetésével vádolta meg előre mind a szervezőt, mind a rendezvény bejelentésének helyt adó bíróságot. A további megfogalmazás, miszerint:
„A rendőrség, amennyiben jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, (…) a rendőrségnek fel kell oszlatnia azt a rendezvényt.
Egy szabálysértés is lehet jogsértő, a rendőrség mégsem oszlathatja fel a rendezvényt, így ez az ordenáré hazugság szintén nem igaz. (A gyülekezési törvény így fogalmaz pontosan: „A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást.”)
A résztvevők folyamatos fenyegetése - olyan cselekmények elkövetésére hivatkozva, melyeket a bíróság jogerős végzéseiben jogszerűnek állapított meg (alakzatban állás, formaruha viselése, eskütétel) - szintén kimerít számos bűncselekményt, melyért egy közepesen fejlett jogállamban is súlyos börtönbüntetést kapna dr. Kalmár Tamás, a politikai rendőrség által kivezényelt helyszínparancsnok. Ő volt az, aki 2011. március 15-én Himnuszt éneklőket hurcoltatott el a színpadról, ugyanúgy törvénytelenül, mint ahogy most terrorizálta a megjelenteket.
Mivel nem vagyunk naivak, a felelősök lemondására nem szólítunk fel senkit. Az a megtébolyodott diktatúra, ahol egy pár száz fős békés rendezvény esetleges megtámadására hozzávetőlegesen ezer rohamrendőrt vezényelnek ki, az úgysem hallgatna a józan ész szavára. Ezért elsősorban azoktól a bíróktól és vezetőiktől kérjük ezt az őrült ámokfutás megállítását, akiknek a döntéseit most felülbírálta a BRFK jogi csoportja. A hatalommegosztás elve szerint, a bíróságok a végrehajtó szervek felett állnak. Ha ez az egyensúlyi helyzet felborul, akkor annak súlyos társadalmi tragédia lesz a következménye. Ennek a folyamatnak most kell megálljt parancsolni, mielőtt még késő lesz!
Hunyadi Gábor
a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője

Reklám


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat

Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Támogassa portálunkat!
Legolvasottabb hírek
Jobbikos programok
További programokÖsszes jobbikos program
Linkek
További linkek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2015 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Ingyenes linkcsere | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready
16