Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:10 Képek a komódból: új fotók kerültek elő a szabadságharcról11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld ::

"Négerigazolványt" kapott Obama Lettországban

Reklám

A Lettországban élő orosz ajkúak jogaiért küzdő aktivisták "nem állampolgár" részére szóló személyi okmányt készítettek Barack Obama amerikai elnöknek, feleségének és a balti államba csütörtökön ellátogató Hillary Clinton külügyminiszternek. A dokumentumokat átadták az Egyesült Államok rigai nagykövetségének - adta hírül szerdán a lenta.ru orosz hírportál.
A Lettországban négerigazolványnak is nevezett dokumentum lényegesen kevesebb jogot biztosít birtokosának, mint egy teljes értékű lett okmány. A "nem állampolgári" irattal rendelkezők nem vehetnek részt választásokon, nem dolgozhatnak állami intézményeknél. Ilyen igazolványokkal több mint 300 ezren rendelkeznek a körülbelül 2,3 millió lakosú balti államban, zömében orosz ajkú volt szovjet állampolgárok.
Az Obama házaspárnak és Hillary Clintonnak készített "néger" személyi okmányokhoz a jogvédők mellékeltek egy magyarázatot, amely szerint Lettországban hasonló helyzet alakult ki az állampolgárság körül, mint amilyen az Egyesült Államokban volt közel 200 évvel ezelőtt.
"Amikor a Szovjetunió megfosztotta állampolgárságától Szolzsenyicint, felháborodott az egész demokratikus világ. Amikor Lettország (éppúgy, mint a vele szomszédos Észtország) több százezer embert fosztott meg állampolgárságától, a Nyugat sajnálatos módon hallgatott. Szerintünk rég eljött az ideje annak, hogy az Egyesült Államok vezető politikusai kimondják: most mi valamennyien 'nem állampolgárok' vagyunk Lettországban" - áll az okmányokhoz mellékelt dokumentumban.
(MTI nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready