Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium által ma este kiadott közlemény szerint a közel 9 millió 100 ezer lakosú Izraelben az elmúlt 24 óra folyamán újabb 668 embernél diagnosztizálták a koronavírusos megbetegedést. Eddig a zsidó államban 309 halálos áldozatot követelt a járvány. Izrael és a Perzsa-öböl menti Egyesült Arab Emírségek együttműködik a koronavírus-járvány elleni küzdelem terén – írja a Jiszráél Há-Jom című izraeli hírportál.
Zoom
Izraelben az elmúlt 24 órában 668 újabb koronavírusos beteget regisztráltak (fotó: Oren Ben Hákon)
Izraelben eddig 22 400 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést, s közülük 309 elhunyt. Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium ma esti frissített adatai szerint a közel 9 millió 100 ezer lakosú országban (a megszállt területeken élő nem zsidó lakosság nem számít izraeli állampolgárnak – H. J.) az elmúlt 24 órában újabb 668 ember fertőződött meg, s ezzel jelenleg 6 084 aktív koronavírusos beteg van. A fertőzöttek közül 186 személyt kórházakban gyógyítanak, 29 ember lélegeztetőgépre van kapcsolva. A legtöbb megfertőződés Jeruzsálemben (4 419 fő), B’néj B’rákban (3 339 fő) és Tel-Aviv – Jaffában (1 212 fő) történt. A Nemzeti Információs Központ mai közleménye szerint Izraelben június hónapban májushoz képest jelentősen megnövekedett az új, súlyos megbetegedések száma.
Zoom
Binjámin Netanjáhu ma Hácérim légitámaszpontján (fotó: DFNEWS)
Binjámin Netanjáhu miniszterelnök a Negev sivatagi Hácérim településen levő légitámaszponton megtartott tisztavatáson ma bejelentette, hogy Izrael és az Egyesült Arab Emírségek együttműködik a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Az együttműködés kiterjed a gyógyászati kutatásokra és fejlesztésekre, illetve az egész körzet egészségügyi helyzetén javító egyéb tevékenységekre. „Az együttműködés az elmúlt hónapokban megejtett intenzív kapcsolatok eredménye. Körzetünkben ez sokak számára áldásos lesz. Amint egyre erősebbek és ütőképesebbek vagyunk, úgy egyre inkább elrettentjük az ellenségeinket, illetve közelebb kerülünk a barátainkhoz”, jelentette ki Netanjáhu a Negev sivatagi légitámaszponton.
H. J. – Kuruc.info