Izrael légicsapást mért az Irán támogatását élvező húszi felkelők kezén lévő jemeni Hodeida kikötőjére vasárnap - közölte az izraeli hadsereg.
"Az izraeli légierő a húszik terrorista rezsimjének célpontjait támadták Jemenben, 1800 kilométerre Izrael határától" - ismertette az izraeli hadsereg, hozzátéve, hogy a fő célpont a kikötői infrastruktúra volt.
Az al-Dzsazíra és al-Majádín arab hírtelevíziók szerint a helyi olajterminál egyik tározója borult lángba, illetve találatok érték a 2015 óta nem üzemelő városi repülőteret is, amely a felkelők bázisaként szolgálhat. Találatot kapott az al-Háli negyedben található áramfejlesztő is.
A jemeni húszi lázadók az iráni támogatással kiépült, Izrael és az Egyesült Államok közel-keleti befolyása ellen harcoló csoport részei. A húszik számos alkalommal támadták az Izraellel szövetséges államok hajóit a stratégiai fontosságú Bab el-Mandeb-szorosban és az Ádeni-öbölben november óta, az Izraellel fegyveres konfliktusban álló palesztinok támogatásának jegyében.
(MTI nyomán)