2018. május 22., kedd, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Sérti a brit nemzetbiztonságot az orosz korrupciós pénzek londoni átmosása22:18 Kalasnyikovokkal lövöldöztek az utcán Marseille-ben21:47 Szorulni fog Szlovénia és Spanyolország izraeli nagykövete, mert országaik a terrorállam érdekei ellen szavaztak az ENSZ-ben21:20 Rosszul sült el a Tatai Patara20:59 Patkányméregszívás és két metiles lőre között magyart lincselni is van idejük a szerepi cigányoknak - az áldozat szólni mert, hogy ne a háza előtt kiabáljanak20:39 Ez a cigánygyerek ölte meg brutálisan a nyolcéves sólyi kislányt - beismerő vallomást tett20:32 Kigyulladt egy kiránduló gyerekekkel teli busz az M0-son20:23 A korrupció miatt elítélt PSD-elnök szerint egyenesen antiszemitizmus a kormányfője elleni feljelentés20:14 Negyedik alkalommal rendezik meg a Rákóczi-emlékmenetet a fővárosban19:49 Washington új nemzetközi szerződést, értsd: rendszerváltást akar Iránban19:26 "Meglepetés ez a kormány" - mondta az Öt Csillag Mozgalom vezetője, mikor bejelentette a miniszterelnök-jelölt nevét18:56 Celebek és Celebesz: újabban kutyahúsmentes Indonéziáért küzdenek az állatvédők18:45 Szaúd-Arábia szabadon engedett több mint ezer etióp foglyot18:32 Az északírek nem kis része még az erőszakcselekményeket is pártolná, ha a Brexit után visszaállítanák a határellenőrzést17:49 Több mint 100 ember kapott súlyosbított életfogytiglani büntetést Törökországban - ez náluk a halálbüntetés utóda
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Orbán felértékelődik Brüsszelben, mert Kaczynskiban egy igazi "szabadságharcosba" ütköztek

Az elmúlt napokban több jel is arra mutatott, hogy a magyar miniszterelnök hirtelen kezd felértékelődni az EU szemében.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke mielőtt a héten a szesz nyári ösvényére lépett volna, interjút adott a Politico nevű, igen befolyásos amerikai hírportál nem kevésbé befolyásos brüsszeli kiadásának.
Ebben a korábban Orbánt „barátom, a diktátor” jelzőkkel lapajgató Juncker kikotyogta, hogy Orbánnal rendszeresen telefonálgatnak és találkozgatnak. Többször, mint amiről a nyilvánosság tud. És akkor azt mondta, mindezt törődésből teszi, mert „nem szeretném elveszíteni Magyarországot”.
Ennél jobban egy megafonba nem tudta volna szétkiabálni, hogy a szelek akkorát fordultak Brüsszelben, amekkorára senki nem számított. Magyarország immár nem egy kidobandó csutka, hanem egy ápolandó kis ékszerke.
De mi okozta ezt a hirtelen szélváltozást?
Nagyon egyszerű. Az, hogy Lengyelország egyre veszélyesebbé válik az uniónak.
Zoom
Kaczynski és Orbán - az egyikőjüknek van meggyőződése is, a másik csak szavazatokra vadászik
Mégpedig azért, mert Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság Párt elnöke, Lengyelország legerősebb embere olyan show-kat alakít, amelyek letaglózzák azt az Európai Uniót, amely eddig már Berlusconitól és Orbántól is annyira rosszul volt, hogy úgy képzelte, azoknál rosszabb már nem jöhet.
Jött. Kaczynski személyében.
Aki egy olyan Lengyelországot vezet, amely a magyar kormánytól eltérően az EU-val történő konfrontációk esetén nem hátrál, nem tárgyal, nem módosít.
Csupán a közelmúltban olyan méretű borsokat tört az EU orra alá, amilyeneket az a 2004-es keleti bővítése óta nem látott. A lengyeleket kicsit sem hatotta meg az a brüsszeli fenyegetés, hogy eljárnak ellene, ha nem hagynak fel a bírói reformmal.
A napokban pedig Lengyelország közölte, nem érdekli az Európai Bíróság döntése, és továbbra is döntögeti azon erdei óriásfákat, amelyektől e testület eltiltotta.
De az EU-nak ennél is fájóbban Varsó Berlinnek ment neki, és gigantikus kártérítés benyújtását tervezi azért, amit a német hadsereg okozott a lengyel népnek és Lengyelországnak a II. világháború idején. Ami persze nem a zsidókról szól, mert azok már szétfejték a német államot.
Kaczynski nem Orbán. Kaczynski vallásos és meggyőződéses katolikus. Szemben Orbánnal, akinek nincs meggyőződése és vallási buzgalma csupán mímelt, hiszen közismert múltja és múltbeli országgyűlési fellépései is még liberális korából.
Vagyis Orbán minden lelki fájdalom nélkül hátrál meg ott, ahol kell, és veti meg ugyanazt a végtagját ott, ahol arra szavazatszerzés miatt van szüksége.
Brüsszelnek így egyértelműen Kaczynski lett a veszély fő forrása.
Ami Orbán erejét még jobban növelni fogja.
Szerencsés flótás, aki még dörzsölt, okos figura is.
Janits András - Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready