2018. december 10., hétfő, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Peking szerint komoly következményei lesznek, ha Washington nem engedi azonnal szabadon a Huawei-alapító lányát22:16 A francia külügyér visszautasította Trump csiripeléseit21:44 Trump zsidó veje a véreskezű szaúdi trónörökös legfőbb támogatója a Fehér Házban20:59 A dán kormány döntött: egy kietlen szigetre telepítenék a nemkívánatos migránsokat20:36 Még az Orbán, takarodjnak sem volt igazi ereje Hadházy tüntikéjén20:14 Érthető a franciák dühe: ők fizetik GDP-arányosan a legtöbb adót az OECD-államok közül19:52 Rendkívüli állapotot hirdettek az Egyesült Államok déli és délkeleti részén19:27 Roger Waters kérésére mondta le izraeli koncertjeit egy Pink Floyd-dalokat játszó zenekar18:59 Alagútszemlén járt Netanjáhuval a magyarországi nagykövet - Bibi Putyinnak magyarázkodott 18:22 Lavina zúdult le a Bucsecs-hegységben - egy túrázó meghalt17:55 Több mint koalíció: légyott az olasz képviselőházban16:56 A magyarok zöme óvja gyerekét a tanári pályától16:35 May cáfolja, hogy elhalasztják a parlamenti Brexit-szavazást16:22 A frakciófeloszlatással zsaroló Farkas Gergely szerint nagyon gatya helyzetet teremtene a nyelvvizsgatörvény15:57 Migránsműhellyel indít Merkel háromszögépítő utódja
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Toroczkai László: Őszintén a Sargentini-jelentésről - mert a kormány és az ellenzék is mellébeszél

Reklám

Csupán azért, mert a mindent maga alá gyűrő Fidesz nemzeti szólamokkal kampányol, még nem kell hazaárulókká válnunk. A Mi Hazánk a Sargentini-jelentést egyértelműen és határozottan elutasítja, miközben vannak olyan pontjai, amelyekkel mi is egyet tudnánk érteni. De akkor lássuk, hogy miért hazug, álságos és magyarellenes mégis ez a Sargentini-jelentés? Elemezzük úgy, ahogy más nem fogja (mert a kormány és az ellenzék is a maga javára torzít rajta). A jelentésnek 12 pontja van, menjünk ezeken végig:
1. Az alkotmányos és a választási rendszer működése
Az alaptörvény, mint egypárti (fideszes) alkotás valóban elfogadhatatlan, a történelmi alkotmányozással össze nem egyeztethető, de az EU akkor lenne következetes, ha a korábbi, sztálinista alkotmányunknál is ugyanígy tiltakozott volna. A választási rendszer egyoldalú átalakítása szintén elítélendő, de az EU-ban számos, a magyarországinál sokkal igazságtalanabb, a valós népképviseletet súlyosan akadályozó választási rendszer van, például Franciaországban, ahol kizárólag egyéni körzetek vannak.
Zoom
Idegenszívűek a Bem téri tüntetésen - bővebben a kapcsolódó anyagban (forrás: Judith Sargentini Fb-oldala)
2. Az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai
A kormány valóban uralni próbál minden intézményt és az igazságszolgáltatást is, éppen úgy, ahogy a korábbi balliberális kormányok tették. Az EU-t az nem zavarta, hogy az elmúlt évtizedekben a magyarországi bírói kar befolyásos bírái jelentős részben a kommunista diktatúrából érkeztek, s az ítélkezési gyakorlat kifejezetten balliberális politikai elfogultságot sugallt. Ennek megfelelően a törvény maximális szigorával sújtott le egy szélsőjobboldalinak titulált politikai áldozatára, miközben a született bűnözőkkel szemben (különösen, ha nem magyar bűnözők) meglehetősen liberális, megengedő ítéletek születtek és születnek a mai napig. A Mi Hazánk egy valóban független, nemzeti érzelmű, hazáját és a magyar népet szerető bírói kart és igazságszolgáltatást szeretne.
3. A korrupció és az összeférhetetlenség
Van korrupció Magyarországon, nem is kevés, elég ránézni Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna vagyonosodására ahhoz, hogy bárki lássa, valami nincs rendben. Csakhogy Sargentini asszonyt az nem zavarta, amikor a balliberális kormányok 2010 előtt ugyanezt csinálták, csak akkor nem a Duna Aszfalt, hanem például a nemzetközi korrupciós ügyeiről ismert osztrák Strabag talicskázta a közpénzt, amelynek jelentős része így külföldre került, és nem volt annyira szem előtt. A Simicska-féle Közgép pedig korábban is talicskázta a közpénzt a Fidesz-kormányok alatt, érdekes módon akkor ez nem zavarta az EU-t, mert akkor még nem volt konfliktus a migráció miatt. Számunkra a jobboldali, a baloldali, a hazai és a nemzetközi korrupció is elfogadhatatlan.
4. A magánélet védelme és az adatvédelem
Ezt a legjobban éppen a nemzetközi balliberális oldal fő támogatói, például a Facebook vagy a Google sérti meg rendszeresen, úgyhogy szerintem ebben az ügyben inkább hallgassanak.
5. A véleménynyilvánítás szabadsága
Ugyanazt tudom írni, amit az előbb, annyival kiegészítve, hogy amellett, hogy a Facebook elképesztő, balliberális cenzúrát gyakorol, a szintén a nemzetközi nagytőkések uralma alá tartozó, és a mai napig a legnézettebb magyarországi televíziós csatornának számító RTL Klubon semmiféle nemzeti gondolat vagy akár politikus nem jelenhet meg. Egy balliberális politikus nem aggódhat őszintén a cenzúra miatt.
6. A tudományos élet szabadsága
A tudományos élet szabad. A Soros-egyetem, vagy az óvodások genderoktatása nem tudományos, hanem politikai kérdés.
7. A vallásszabadság
Magyarországon vallásszabadság van.
8. Az egyesülési szabadság
Sargentiniéket az zavarja, hogy a kormány megalkotta a „külföldről támogatott szervezet” fogalmát, és tiltja, hogy balliberális politikai céloknak megfelelően például a migránsok európai beözönlését és szétosztását támogató és segítő szervezeteket külföldről finanszírozzák. Hazánk szuverenitása érdekében azonban mi egyetértünk ezzel a kormányzati törekvéssel, ennek támadása, a nyomásgyakorlás nyílt beismerése annak, hogy a külföldi beavatkozás szándéka valós veszély.
9. Az egyenlő bánásmódhoz való jog
Sargentiniéknek az fáj, hogy Magyarországon a család fogalmának alkotmány általi meghatározása nem terjed ki az azonos nemű párokra. Márpedig a család egy férfiból, egy nőből és gyerek vagy gyerekekből áll.
10. A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem
Az Orbán-kormány alatt a cigányság és a zsidóság valóságos reneszánszát éli, a magyar adófizetők százmilliárdjait költik olyan aránytalan és felesleges cigány és zsidó programokra, amelyek mellesleg szintén a korrupció melegágyaiként szolgálhatnak.
11. A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai
Tulajdonképpen ez a pont az egész Sargentini-jelentés lényege, erre helyezik a legnagyobb hangsúlyt, és számos másik pontban is visszatér a „menekültek, migránsok” helyzete. Ha ez az egy pont rendben lenne, az összes többi – a korrupció, a szólásszabadság, a választási rendszer – már nem is érdekelné Sargentiniéket. Az Európai Uniót uraló balliberális politikai erő tudatosan nem védi a határokat, s az Európába folyamatosan milliószámra özönlő bevándorlókat a nemzetközi pénzügyi, gazdasági és politikai erők akaratának megfelelően a nemzetek gyengítésének szándékával szét akarják osztani.
12. Gazdasági és szociális jogok
Ebben a pontban számos igazság van, a szociális ellátás szintje sok esetben valóban nem megfelelő, és a munkavállalók jogait illetően is tartalmaz fontos hiányosságokat. De itt is visszaköszön a balliberális idiotizmus, amikor a jelentés azt kifogásolja, hogy cigány szülőktől nagyobb arányban vesznek el gyereket a családsegítők. Fel sem merül Sargentiniékben, hogy ez esetleg nem a rasszizmus, hanem például a cigánytelepek katasztrofális higiéniai állapota, vagy a szülők bűnöző életmódja miatt történik.
Ennyi Sargentini 12 pontja. Hiányoljuk ugyanakkor azokat a pontokat, amelyek például a tömeges kivándorlást is okozó Európai Unión belüli kirívóan alacsony magyarországi bérekről (és ezzel együtt a kiugróan magas járulék- és adóterhekről), valamint a sok esetben nemzetközi bankházak által megkárosított magyarokról, a 2006 és 2010 közötti balliberális kormányok emberi jogsértéseiről, vagy éppen nem magyarok részéről magyarok sérelmére elkövetett támadásokról, diszkriminációról szólnak. Így ez a jelentés egy hiteltelen, politikailag elfogult és a magyar nép ellen irányuló külső balliberális beavatkozásnak tekinthető. A Mi Hazánk ezért utasítja el. A jelentésben meglévő valós problémák ellen – úgy mint például a kormányzati korrupció – itthon, nekünk, magyaroknak kell küzdeni.
(Forrás: Toroczkai László Fb-oldala) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready