Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Honnan van Bánki Eriknek diplomája?

Reklám

Bánki állítja, hogy közgazdász diplomája van, de ezt végzettségei nem bizonyítják. A milliomos cégvezető fideszes neve korábban jövedelmező fürdőépítések kapcsán is felmerült.

Bánki Eriknek, a Fidesz országgyűlési politikusának képviselői adatlapján a végzettségek között az alábbiakat olvashatjuk. 1993-ban külkereskedelmi áruforgalmi felsőfokú képesítést szerzett a Külkereskedelmi Oktatási Továbbképző Központban. 2010-ben pedig felnőttképzésben akkreditált közgazdász képesítést, az Econovum Akadémia Kft.-nél. Most következik a bökkenő, ugyanis az Országgyűlés hivatalos honlapján megtalálható önéletrajzában viszont az szerepel: 2010-ben közgazdász diplomát szerzett. A Fidesz politikusa egyébként az Econovum Akadémia Kft.-nél szerzett képesítését sem tüntette fel pontosan, ugyanis felnőttképzésben akkreditált közgazdász képesítés ezen a néven nem végezhető.
Felnőttképzés, mint diploma?
A kft.-nél érettségivel vállalatgazdász képesítés, bármilyen korábbi diplomával pedig felsőszintű vállalatgazdász vagy felsővezetői vállalatgazdász képesítés szerezhető meg. Bánki Erik 1993-ban megszerzett képesítése viszont OKJ-s tanfolyamnak, azaz nem diplomának, hanem képzésnek számít. Ezzel az Econovumnál - legalábbis honlapjuk szerint - vállalatgazdász képesítést szerezhet. Igaz, az Econovum Akadémia Kft. a felnőttképzésben regisztrált és akkreditált programok elvégzését alapvetően saját hatáskörben tanúsítja, amelyet képesítésként lehet használni, sőt a képzésben résztvevők záródolgozatot is írnak. Ettől függetlenül ez továbbra is a felnőttképzés egy formája marad, diplomát pedig nem ad. Innentől kezdve kérdéses, Bánki Erik hol szerzett 2010-ben közgazdász diplomát. Az nehezen elképzelhető, hogy az egyetemet elfelejtette volna önéletrajzában vagy honlapján feltüntetni. A másik lehetőség, hogy Bánki Eriknek nincs diplomája, csak felnőttképzésben megszerzett képesítése.
A legutóbbi Novák Elődnek mondott, "Ne ugassál kis köcsög!" beszólásával feltűnő Bánki egyébként üzleti téren meglehetősen szerteágazó lehetőségekkel rendelkezik. Ez természetesen anyagi helyzetén is meglátszik.
Bánki, mint tulajdonos, igazgató
Aktuális vagyonbevallása alapján 32 millió forintot fektetett részvényekbe. Kétmillió forintja van takarékszövetkezeti részjegyekben, emellett ötmillió forint készpénzről is nyilatkozik a dokumentumban. Az RHP Kreatív Bt. tulajdonosa, tisztségként igazgatói posztot is betölt a cégnél, ahonnan eseti jövedelemként 3 millió forintot kap. Érdekesség, hogy vagyonbevallása egy részében kft.-nek írta a céget, amelyet áthúzott, majd bt.-re javított. A Bábamad Kft.-ben 33,3 százalékos tulajdonosi hányaddal rendelkezik. A BG Home Kft. 50 százalékban is a tulajdonát képezi. Az AHP Investment Kft. 90 százalékban az övé, emellett igazgatói tisztséget is betölt a gazdasági társaságban. A HP Agro Kft. teljes egészében az övé, és itt is igazgató.
Nem fürödtek be a fürdőépítéssel
Bánki Erik korábban az Aqua Holding Befektetési és Tanácsadó Kft.-ben is birtokolt 25 százalékos részesedést 2006 és 2010 között. A cég másik tulajdonosa György Zoltán volt, a számos – fideszes önkormányzat vezette – településen fürdőépítési projektekben részt vállaló Aquaplus Kft. tulajdonosa. A cégnek egyébként György most is az egyik tulajdonosa. Bánki 2010-ben a HVG-nek azt mondta, noha György Zoltán jó barátja, maga semmit nem tesz az Aquaplus sikeréért, tulajdonszerzésével pedig csak annyit szeretne, hogy akkor is legyen munkája, ha politikai pályafutásának vége szakadna.
Érdekes plusz információ, hogy Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester idejében épített Aquasziget fürdőt, felhalmozódott közüzemi tartozásai miatt, a város fideszes testületének döntése alapján 2011-ben üzemeltetésre az Investor 2005 Kft. kapta meg. A döntés érdekessége, hogy az Investor 2005 Kft. volt a beruházója a fürdő mellett épült Aqua Palace Hotelnek, amelynek kivitelezője pedig az Investorban résztulajdonos György Zoltán-féle Aquaplus Kft. Ráadásul az Aquaplus Kft. ugyanarra a Sándorfalva, Sövényházi út 1. alatt található címre volt bejegyezve, mint az Aqua Holding Kft, amelynek korábban Bánki Erik is tulajdonosa olt. Egyébként a 3 milliárd forintból felépülő siklósi Thermal Spa fürdőt is az Aquaplus építette, amely beruházás elfogadása a helyi Fideszen belül is vitákat váltott ki.
Argo - Barikád
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready