Hatvan éve történt: 1956. október 13.
Búcsú a „tábornokper” áldozataitól
Ezen a napon temetik el a farkasréti temetőben katonai tiszteletadás mellett az 1950-ben ártatlanul kivégzett Sólyom László altábornagyot, Illy Gusztáv altábornagyot, Beleznay István vezérőrnagyot, Révay Kálmán vezérőrnagyot és Pórffy György vezérőrnagyot.
A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a honvédség tagjai, az ismerősök és a barátok az elhunytak koporsóinál 13 és 15 óra között róhatják le kegyeletüket.
Zoom
Nagy Imre részvétét fejezi ki Illy Gusztáv özvegyének 1956. október 13-án. Katonai gyászpompával újratemették Sólyom László és Illy Gusztáv altábornagyokat, Beleznay István, Révay Kálmán és Pórffy György vezérőrnagyokat, a néphadsereg "mártírhalált halt" tábornokait Budapesten, a Farkasréti temetőben
SZER: egy bécsi cég nyerészkedett a mozdonyvásárláson
Az MTI bizalmas jelentése szerint a Szabad Európa Rádió azt közölte, hogy osztrák-magyar megállapodás született mozdonyok vásárlásáról, az ügyleten pedig egy osztrák cég közel kétmillió schillinget keresett.
A szomszédos országgal kötött megállapodás értelmében hazánk 46 használt gőzmozdonyt kap Ausztriától szerszámgépek, így fúrógépek, öntvényfűrészek, marógépek és esztergapadok ellenében.
A kompenzáció értékét körülbelül 60 millió schillingben állapították meg.
Zoom
Gőzmozdony indul a Nyugati rendező pályaudvarról
Nyugaton is közkedvelt a magyar élelmiszer
Tizenöt ország kiállítói közül a magyar pavilon nyerte el az aranyérmet az első ízben megrendezett, IKCFA elnevezésű müncheni nemzetközi élelmiszer-kiállításon.
A magyar pavilon az AGRIMPEX, a MONIMPEX és a TERIMPEX Külkereskedelmi Vállalat exportcikkeit mutatta be.
Nyugat-Németországban az üzletemberek és a nagyközönség körében is közkedveltek a magyar ételek és italok, érdeklődésük pedig megmutatkozott pavilonunk nagy látogatottságában is.
(MTI)