Győri Nemzeti Hírlap, 1941. január 15.

Felvidéki zsidók 1941-ben
Pozsony, január 14. A sárosi kerület vezetője több radikális intézkedést rendelt el a zsidók ellen. Így a zsidóknak nem szabad Eperjes korzóján járkálniok, a községek piacán csak meghatározott időkben szabad mutatkozniok. Kávéházukba, vendéglőkbe és közfürdőkbe egyáltalán nem tehetik be lábukat. A mozikban kijelölt helyükre kell ülniök. – A kormánynak javaslatot tettek, hogy Szlovákia minden zsidó lakosát 3 cm széles karszalaggal lássák el. (T. P.)
Bevezetik Magyarországon is a jobboldali közlekedést?
Közlekedési szakköröktől nyert értesülés szerint 1941-ben Magyarországon is bevezetik a jobboldali közlekedés rendjét.
A kormány a közlekedés átállítására 12 millió pengőt irányzott elő. A jobboldali közlekedés bevezetését az a körülmény teszi sürgősen időszerűvé, hogy a mostani rendszer Európában egyedül nálunk van érvényben. Az érdekelt testületek körében már megkezdték a kormányzat részére benyújtandó tervek megbeszélését.
Akasztás Budapesten
1944. január 15.
(MTI.) A budapesti büntető törvényszék rögtönítélő tanácsa a múlt év december 15-én halálra ítélte Laczkó Ignác többszörösein büntetett előéletű 54 éves napszámost, aki elsötétítés alatt padlásfosztogatást követett el. Kegyelmi kérvényét elutasították és az ítéletet pénteken délután Bogár János végrehajtotta.
— Londonban angol–zsidó megegyezés készül. Ankarából jelentik: A palesztinai zsidó sajtó jelentései szerint Londonban angol–zsidó megegyezés készül, amelynek értelmében a palesztinai fehérkönyvben lefektetett angol politikát bizonyos pontokban, főleg a zsidó bevándorlás kérdésében megváltoztatják. A hírek úgy tudják, hogy a londoni tárgyalások, amelyeket zsidó Weizmann, a cionisták vezére, valamint Shertek, a jeruzsálemi Jewish Agencie elnöke vezet, közvetlenül befejezés állanak.