Cigarettahamisítókra csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): másfélmillió szál hamisított cigarettát találtak és foglaltak le Nyíregyházán. Az ügy három gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság letartóztatta.
A NAV az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a több mint százmilliós költségvetési hiányt okozó hamisítást nyomozók és bevetési pénzügyőrök közösen leplezték le.
A Nyíregyházán tartott ellenőrzés során három férfi éppen indulni készült mikrobuszaikkal, amiket a pénzügyőrök megállítottak, és átvizsgáltak. A járművekben felirat nélküli kartondobozokban megközelítőleg másfélmillió szál cigaretta volt - tudatta a NAV.
Az eredeti dohánygyártmánnyal rendkívüli hasonlóságot mutató termék előállításának körülményei vizsgálják - tették hozzá.
Az őrizetbe vett három férfi ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult nyomozás.
A férfiak letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak - áll a közleményben.
(MTI)