Miközben az LMP elvtelen, megélhetési politikusai azzal a Bajnai Gordonnal készülnek összebútorozni, akinek kormányzása alatt megalakultak Lehet Más a Politika néven, a magunkfajták nem felejtik a Bajnai-rezsim jogtiprásait és megszorításait - írja közleményében Novák Előd, alább a folytatás.
A jobbikosok az egyik rezsimet jobban utálják, mint a másikat. Ebből talán csak a Fidesz-fiókintézményként működő Századvég képes arra a következtetésre jutni, ami sok címben megjelent: inkább Bajnaira voksolnának a jobbikosok. Lehet, hogy manapság Orbán megszorításai jobban fájnak, de a magunkfajták számára nem Bajnai az alternatíva, hanem a Jobbik, mely saját kormányfőjelölttel indul a következő választáson. Majd ha a kerecsensólyom libával párosodik, akkor lehet baj a jobbikosok természetes politikai ösztöneivel is, addig a Századvég is bízhat a magunkfajták egészséges vonzalmaiban.
Bajnai nem véletlenül beszélt október 23-án egy rezsimváltás szükségességéről: Orbáné után saját rezsimet akar, amit már volt alkalma megismernie a magyarságnak. A Bajnai-rezsim alatt került sor többek közt arra a rekordméretű jogsértésre, amikor a magyar történelemben egy nap alatt a legtöbb rendőrségi előállítás történt, ráadásul – mint azt utóbb bíróság is jogerősen megállapította – törvénytelenül: 2009. július 4-én a Gárda feloszlatása ellen tiltakozó 216 gárdistát és szimpatizánst hurcoltak el (köztük Vona Gábort is), mert a rendőrség szerint ott a fűre ülni tilos volt.
A nemzeti ellenzék elképesztőnek tartja, hogy a szabadságjogokat is sárba tipró Bajnai most azzal udvarol az LMP-s fiúknak, hogy „húszéves adósságot törlesztve áttörést érjenek el az állambiztonsági iratok nyilvánosságának ügyében”. Ugyanis a Bajnai-kormánynak is lett volna lehetősége akár csak egy kormánydöntéssel átadni a levéltáraknak a 2060-ig titkosított mágnesszalagokat, melynek kutathatóvá tételével feltárhatók volnának az ügynöklisták is, azonban a ’89-es politikai generáció, köztük Bajnai mulasztásai miatt a Jobbik kormányra kerülésére vár ez is - zárja szavait a Jobbik alelnöke.