Ha megkapargatjuk a felszínt, minden esetben kiderül, hogy -
miniszterelnökünk megfogalmazása szerint - "Isten ajándékai" állnak azon folyamatok mögött, melyek Európa nemzeteinek szövetét gyengítik, kiölve immunrendszerüket, végül teljesen védekezésképtelenné és kiszolgáltatottá téve őket leigázóik aljas terveinek.
Hogyan érik ezt el, milyen módszerekkel, ideológiákkal és trükkök százaival?
Kiderül Csonthegyi Szilárd alapos, forrásokkal ellátott tanulmányaiból és publicisztikáiból, melyek segítségével bármilyen liberális ajvékérvelés könnyedén földbe döngölhető.
A szerző "előszava" a dossziéhoz:
A fehér ember kiérdemelt kritikája és a nem fehér csoportok életterünkben való jelenlétének problémái mellett írásaimban igyekszem főként a zsidók az egész történelmet átívelő káros viselkedését boncolgatni.
A zsidó aktivizmus, etnikai és kulturális stratégiai taktikázás, a tőlük eredő vagy általuk eltérített és fenntartott károsnál károsabb ideológiák, irányzatok és folyamatok ismertetésével pedig igyekszem azt a szemléletet ellensúlyozni, miszerint a zsidók egy valamiféle misztikus, szinte megközelíthetetlen csoport lennének. A valóságban (bár összeesküvések és együttműködések esetenként léteznek) nem csuklyás, gyertyafényes kamrákban terveket szövögető beavatottakról van szó, hanem egy megnevezhető emberek általi, nagyon is feltérképezhető politikai-kulturális felforgatásról, mely egy idegen nép sajátos adottságaiból, képességeiből, lelkületéből ered. Racionálisan levezethető módon, régi-új módszerekkel próbálják befolyással rendelkező zsidók elérni azt, ami szerintük (számukra) ideális – bár ez a gazdanépek számára szinte mindig káros. Nem véletlenül van tudomásunk különböző korokon, rendszereken és kultúrákon belüli több száz dokumentált zsidóellenes intézkedésről: a pogromoktól és törvényi korlátozásaiktól az országokból való kiűzetésükig...
A zsidó lelkület és faji alkat nem sokat változott az évezredek folyamán. Mindezt előszeretettel saját forrásaikra támaszkodva igyekszem bemutatni Marschalkó Lajos irányelvét követve, miszerint:
A világhódítók hatalmát csak az igazság kimondásával törhetjük meg!