Nem ment el a bíróságra Joav Blum izraeli szélhámos, így tanúkénti meghallgatása elmaradt a Szolnoki Törvényszéken, ahol több hónapos szünet után szerdán folytatódott a Sukoró-ügyként ismert büntetőper tárgyalása.
A bírói tanácsot vezető Sólyomváriné Csendes Mária közölte, hogy Joav Blumnak a bíróság által ismert lakcímére Izraelbe "piros tértivevényes" idézést küldtek, és egyben vállalták Szolnokra utazásának és magyarországi tartózkodásának költségeit.
A zsidó felvásárló azonban az elmúlt hét péntekén egy angol nyelvű levelet juttatott el a bíróságra. Azt írta: a magyar sajtóból értesült arról, hogy a bíróság tanúként akarja őt meghallgatni a Sukoró-ügyben. Annak ellenére, hogy nem kapott hivatalos értesítést, egy későbbi időpontban kész tanúvallomást tenni - tette hozzá.
A korábbi hír: Nem kapott idézést, ezért nem lesz ott a szerdán folytatódó Sukoró-per tanúmeghallgatásán a kaszinóvárost tervező "befektető", Joav Blum – írja a Népszava Bánáti János ügyvédre hivatkozva.
A lapnak az ügyvéd elmondta: a "befektető" levélben tudtatta a bírósággal, hogy még idén Magyarországra utazik, mert szándékában áll vallomást tenni.
A cikk idézi a Magyar Nemzet korábbi számát is, amely szerint Oszkó Péter volt pénzügyminiszter sem vesz részt a péntekre tervezett meghallgatáson, mert külföldön van, és sem kapott idézést.
(MTI nyomán)