Az amúgy sunyi ballib Havas Henrik sem bírta tovább, amikor megtudta, hogy a fertőző májgyulladást, sárgaságot terjesztő  nyírmihálydi cigányok nem hajlandóak 2007-ben vécét használni. Ahogy persze a szemetet sem az ingyen adott kukákba ürítik drága kisebbségi honfitársaink.

Ásó meg deszka, oszt jónapot!

tv2.hu video

részlet a reggeli Mokkából:

Havas Henrik: Jó reggelt kívánok! Nem önön akarom elverni a port, de a 21. században hogyan lehetséges az, Európában, egy európai faluban vannak olyan házak, amelyeknek az udvarán nincs idézőjelben "budi"? Ez hogy lehetséges?

Nyírmihálydi polgármestere, Nyisztor Ferenc: Nagyon jól kezdte Havas úr a kérdését, hogyan lehet az hogy a 21. század elején még ilyen előfordul? Sajnos előfordul. Az igénytelenség, a trehányság, a nemtörődömség...

Havas: (beleszól) ...akkor most kérdezek valamit, ne folytassa, mert tényleg az ember iszonyúan felidegesíti magát. Ahhoz, hogy latrinát ássanak -én voltam katona, épp az előbb Gerővel erről beszélgettünk - tudja mi kell? Ásó meg deszka, oszt jónapot!

polgármester: Havas úr, képzelje, én is voltam katona...

Havas: (beleszól) ...akkor ástunk latrinát, nem?, amikor ki kellett menni gyakorlatra.

polgármester: ...lövészárkot...

Havas: (beleszól) Akkor itt a nyírmihálydi cigányok mért nem ástak latrinát, mért nem adtak, ha nem ástak; ha nem ástak, akkor mért nem ásnak ott a roma jogvédők, vagy maga, polgármester úr?

polgármester: Hát kérem szépen megkérdezem öntől, hogy énnálam mért nem jöttek latrinát ásni?

Havas: (beleszól) Én azt kérdezem, hogy kinek a felelőssége... a cigányok hova járnak egyáltalán -nem tudok jobb kifejezést- üríteni vagy a szükségletüket elintézni?

polgármester: Természet lágy ölére, kérem szépen!

Havas: Tehát ki a kukoricásba.

polgármester: mégha kukorica volna, kérem az hagyján, de parlagfű meg laboda, meg egyebek találhatók...

Havas: Akkor most azt kérdezem, hogy mért nem hívta fel telefonon Farkas Flóriánt, Teleki László államtitkárt, Horváth Aladárt, hogy egy picit hagyják abba a politizálást és jöjjenek ásni?

Kuruc.info
Ajánlott cikk