Az ügyészségnek hivatalból kellett volna eljárnia a III. kerületi fideszes polgármester, Bús Balázs állítólagos, a Vizoviczki-birodalom VIP-szobáiban rendezett dorbézolásaival kapcsolatban. Mivel három hét után sem történt előrelépés, az ügy mielőbbi feltárását és részletes kivizsgálását elősegítendő, a mai napon fejlejelentést teszünk a fideszes polgármester ellen, melyhez csatoljuk az összes eddig napvilágra került dokumentumot.
A tanúvallomások szerint Bús Balázs, III. kerületi polgármester és helyettese Puskás Péter, illetve az önkormányzat több, vezető beosztású dolgozója is rendszeres vendége volt a Vizoviczki László szórakozóhelyein működő VIP-szobáknak. Mind a tanúk, mind maga Vizoviczki László vallomásaikban megerősítették, hogy Bús és köre korlátlan és ingyenes fogyasztásra volt jogosult az általa vezetett szórakozóhelyeken. Erős a gyanú, hogy Bús Balázs nem politikushoz méltóan viselkedett, az pedig, hogy elfogadott-e bármilyen juttatást, és ezért ő adott-e valamit cserébe, olyan súlyos kérdés, amit mindenféleképpen ki kellene vizsgálni.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügyészség nem hajlandó nyomozni, ha fideszes prominensek érintettsége merül fel egy ügyben. Azt szeretnénk, ha ilyen esetekben nem falaznának a kormánypártnak, hanem a törvényeket betartva felderítenék és teljeskörűen kivizsgálnák, milyen szerepet játszottak fideszes politikusok, például Bús Balázs, a Vizoviczki-birodalom kiépítésében - írja közleményében Szilágyi György országgyűlési képviselő.