Irán új európai szövetségese?
Az egymástól elszakadt magyar és perzsa népek közelítésének céljával egyetértve találkozott az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete és Vona Gábor. A Jobbik és a Magyar Gárda elnöke 2003-ban egy jemeni ifjúsági konferencián is részt vett, amiről szintén mutatunk képeket, így ha Tom Lantos kitiltása esetleg nem lett volna elég, most már biztos, hogy nem utazhat az USA-ba.

2007. október 26-án Irány Kelet címmel nyílt kiállítás Pilisvörösváron (mintegy 50%-ban még ma is svábok által lakott, közel cigánymentes település, német neve: Werischwar) a Mű-hely Galériában (Hunyadi u. 70.).  A kiállítás tárgyi anyagát az Irán nagykövetsége biztosította, a szervezésben közreműködött a Turán-Irán Egyesület és a Matskássy Ház Baráti Kör, a helyszínt a Mű-hely Galéria biztosította. A kiállítás megnyitóján az Iráni Iszlám Köztársaság követségének több tagja is részt vett, illetve megjelent Gromon István helyi polgármester is, aki nagy örömét fejezte ki, hogy a kiállítás - amely az első volt a maga nemében hazánkban - először Pilisvörösvárra látogatott.

Balról Lehmann Péter, a Turán-Irán Egyesület vezetője, jobbszélen pedig Ali Irvash Reza, Irán nagykövete


Kézzel készített kézműves tárgyakkal mutatják be a perzsa művészetet

A kiállítás célja: közelebb hozni egymáshoz az elmúlt évszázadok alatt egymástól elszakadt magyar és perzsa népet. Összeköt minket a közös múlt és közös kulturális örökség, hiszen mindkét nép ugyanannak a nagy ősi kultúrkörnek a továbbvivője, ahonnan annak idején a távoli múltban elindult. Ezt támogatva vett részt a megnyitón Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. A kiállítás megnyitóján összegyűlteknek az iráni nagykövet személyesen köszönte meg a megjelenést, és szavai szerint otthon érezte magát a magyar vendégek között. A kiállítás november 8-ig látogatható.

A Jobbik egyébként külkapcsolataira is ad. A www.jobbik.com címen angol nyelven híreket is tesz közzé, nem csak a pártról. Erről korábban tájékoztatták a budapesti követségeket is. Vona Gábor pedig 2003 februárjában - akkor még a párttá alakulás előtt álló Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökeként - részt vett egy jemeni összarab ifjúsági konferencián is. Irak megszállása előtt akkor minden muszlim országból volt képviselő, Európából viszont csak ő és egy norvég fiatal volt ott, Vona fel is szólalt.





Állítólag Jemen magas hegységeiben bujkál az Al-Kaida 80%-a. Mivel Vonának jemeni vízum is került az útlevelébe, így az USA-ba még Tom Lantos jóindulata esetén se mehetne


Vlad Tepes - Kuruc.info