A NetNap információ szerint a hétvégén ismeretlen tettesek éles lőfegyverrel belőttek Hiller István, az MSZP alelnökének hálószobájának az ablakán. A BRFK az értesülést megerősítette, ám nem kívánták kommentálni azt, hogy valóban a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg áll-e a támadás hátterében.

Információk szerint a hétvégén ismeretlen tettesek éles lőszerrel rálőttek Hiller István, országgyűlési képviselő házának hálószobai ablakán, ám senki sem sérült meg, mivel az Oktatási és kulturális miniszter családjából senki sem tartózkodott otthon. Mindezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette, mondván az esetről a hétvégén szereztek tudomást. „Két lövést adtak le a házra, a rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettesek ellen” – nyilatkozta lapunknak a BRFK szóvivője. Hiller István háza előtt egyébként jelenleg is rendőrök állnak, akik kollegáknak nem kívántak nyilatkozni az esetről, mondván: "Nem nyilatkozhatnak róla".


Ismét lecsapott a Magyarok Nyilai?

A szóban forgó fegyver a tudomásunk szerint egy 8mm-es Parabellum volt, ám ezen információt a rendőrség nem kívánta megerősíteni. Mint ahogyan az elkövetők személyét sem, hiszen információk szerint az esetet a magukat Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára, az amely az elmúlt héten Csintalan Sándor műsorvezető, korábbi MSZP pártalelnök megverésével adott elsőként hírt magáról.


Már támadtak házakra

A Kuruc.info cikke szerint ráadásul a szervezetnek korábbi „akciói” is voltak, mikor Ecsődi László, MSZP-s képviselő és Mécs Imre házára molotov-koktélokat dobtak. A kormánypárti politikus akkor az eset miatt feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Ecsődi László egyébként akkor elmondta: ő nem volt otthon, de felesége igen, és értetlenül áll a az eset előtt, mivel korábban semmiféle fenyegetést sem kapott.

(NetNap)