A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a több biztosítós egészségügyi rendszer elutasításával kapcsolatos népszavazás civil kezdeményezését.

Az agresszív kisebbséget képviselő SZDSZ-nek a szakmai és érdekvédelmi szervezetek véleményének figyelmen kívül hagyásával, valamint a társadalmi és a politikai elutasítás ellenére sikerült a terveit a
többséggel szemben keresztülvernie.

Ezért a Jobbik kiáll a civil kezdeményezés mellett, azt lehetőségei szerint mindenben támogatja.

A társadalombiztosítás ugyanis nem lehet préda, az emberi élet értéke nem függhet a pénztől, az egészségügy pedig nem pártpolitikai kérdés hanem nemzeti ügy.

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke


A Munkáspárt következetesen elutasítja az egészségügy privatizálását, a több-biztosítós rendszert, ezért mindenben támogatja a Liga és más szakszervezetek, civilszervezetek népszavazási kezdeményezését – áll a közleményükben.


A Munkáspárt megítélése szerint ezt a kormányt nem lehet meggyőzni, a december 17-ei parlamenti szavazás pedig azt is bebizonyította, hogy a szocialista képviselőkkel szemben nem lehet senkinek illúziója. Számukra fontosabb a hatalom, mint a társadalom többségének akarata. Csak széles körű társadalmi nyomással lehet megakadályozni a törvény életbe léptetését, vagy újbóli megszavazása esetén annak hatályon kívül helyezését.

A Munkáspárt, amely 2004-ben 300 ezer aláírást gyűjtött a kórházprivatizáció ellen, mozgósítja tagjait és szervezeteit a népszavazási aláírásgyűjtésre – tudatják közleményükben.

(Kuruc.info - MNO)