Szerdán háromnegyed 12 előtt néhány perccel hagyta el Magyarország területét Ártándnál az a személygépkocsi, amelyben hazaszállítják azt a büdös cigányt, aki a múlt héten szúrt combon egy magyar fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint az ifjú bűnöző a személygépkocsi hátsó ülésén középen ült, mellette két oldalon a BRFK ifjúságvédelmi munkatársa és a Gyermekvédelmi Szolgálat képviselője.
A tetvest szállító személygépkocsi megállás nélkül hajtott át a határon az erdélyi oldalra, ahol később sajnos sérülés- és panaszmentesen átadták a Hargita megyei Gyermekvédelmi Szolgálat munkatársának.
Az intézmény ügyvezető igazgatója, Bartha Éva korábban a távirati irodának elmondta: megpróbálják a lehető legjobb körülmények közé helyezni Romániában (Székelyföldre viszik, nem Romániába - a szerk.) a kis ártatlant, elvégre megérdemli. Megerősítette azt is, hogy azonosították a családját a Gyergyó-övezetben, és felmérték a szociális helyzetüket.
Az alezredes elmondta azt is, hogy a fővárostól a határig tartó mintegy 300 kilométeres úton végig beszélgettek a "kisfiúval" - elsősorban családi körülményeiről és a jövőjéről, és azt tapasztalta, hogy a gyerek "megbánást" tanúsított. Hihető, nem?
A "kisfiú" elmondta azt is, hogy felnőttként Ausztriában szeretne letelepedni, szeretne dolgozni, bár azt még nem tudja, hogy mit, de mindenképpen pénzt keresni. Ide is ilyen szándékkal jött, ismerős. És valószínűleg fog még, résen lenni!
(Kuruc.info - MTI)