Tisztelt Kuruc.info! Sajnos csak nemrég vagyok az olvasótok. Ezt azért mondom, mert ha már előbb az lettem volna, sokkal előbb észreveszek bizonyos dolgokat. Amiért írok nektek, az egy ritka, de szívmelengető dolog.

Én a Műszaki Egyetemen tanulok, és pénteken (jan. 18.) vizsga után elmentem a Móricz Zsigmond körtérre enni valamit. Miután ebédemmel végeztem, felszálltam a 6-os villamosra, és elindultam hazafelé. A villamoson természetesen akadt két hangoskodó "norvég" is, akik már elviselhetetlenül bömböltették a szemét cigányzenét a telefonjukról, és lépten-nyomon mindenkivel kötekedtek. Én sajnos nem vagyok egy nehézsúlyú K-1 bajnok, ezért - bár minden vágyam az lett volna, hogy jól megverjem őket - nem is igen mertem szólni nekik.
Az első megálló után, már annyira szemétkedtek ezek a büdös cigányok, hogy már gyakorlatilag féltem. Igen: be merem vallani, féltem. A 174 centis, 59 kg-os testem nem a tekintélyt parancsoló kategória képviselője, ezért tudtam, hogy nem úszom meg, azt hogy az orkok engem is betaláljanak. Meg is történt. Szerencsére csak a helyükről kiabáltak nekem sértő dolgokat. Nem is tudtam merre nézni, hogy elkerüljem a szemkontaktust.
Aztán jött a megváltás! A Petőfi híd budai hídfőjénél felszállt egy elég komoly, masszív srác. Kb. 1,80-1,85 magas, és kb. 90-100 kilós lehetett. Nem volt hatalmas, mint a filmekben, de rá már illett a monstrum kifejezés. Nagy kapucnis fekete bomber dzsekit, pit-bull sapkát viselt és a kezében egy zöld táska volt. A nyakában egy hatalmas Nagy-Magyarország medál lógott. Amikor felszállt, az orkoknak sem kerülte el a figyelmét, és elkezdték ordítani felé, hogy "Dikk mekkora darab paraszt" meg "a sitten ilyeneket dugtam, mint te".

A srácot túlzottan nem viselte meg a dolog, és mikor a villamos a híd felénél járt, odacammogott az orkokhoz, megállt előttük, és teli talppal arcon rúgta az egyiket, és fordulásból a másik ugyanezt kapta. A cigányok a földre zuhantak és meglepődésükben kaptak még egy-egy taposást. A cigány tetvek azt sem tudták, hol vannak. Utána a srác azt mondta nekünk: "Elnézést, hölgyeim és uraim, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat mutattam be, de azt hiszem, nem volt más választásom. További kellemes utazást kívánok!"

És a Boráros téren leszállt. Olyan volt az érzésem, mintha valami vadnyugati békebíró lett volna. Ja, a mocskos tetves cigányok a Ferenc körútnál tértek magukhoz, és a Rákóczi térnél kutyajárásban szálltak le a járműről.
Jó érzés volt, hogy "megvédtek", pedig még a nevét sem tudom a srácnak. Több ilyen kéne ebbe az országba.
Üdv:
F. Tibor