Elfogadhatatlan a rendőrség tevékenysége a terrorgyanús ügyekben, megmagyarázhatatlan, hogy ezekben az ügyekben vagy nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni (inkább a hazafiak ügyesek és járnak túl a fakabátok eszén - a szerk.) – jelentette ki  a kaftángyanús, a radikális jobboldal elleni gyűlölködéséről hírhedt Lázár János (Fidesz), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke szombaton Hódmezővásárhelyen. A politikus szerint a tehetetlenség azt a gyanút is keltheti, hogy ezen ügyek mögött a legmagasabb kormányzati körökig nyúló provokációs szándék is lehet. (A Fidesz úgy látszik nem tudja megérteni, hogy vannak, akiknek tényleg elegük lett az áldatlan állapotokból, és nem csak szájkaratéznak mint politikusaink, hanem tesznek is valamit - a szerk.)
„Vagy nem akarják elfogni az elkövetőket – valószínűleg azért, mert fölmerülhet, hogy az elkövetések mögött a legmagasabb kormányzati körökig nyúló provokációs szándék húzódik meg –, vagy a magyar rendőrség képtelen a terrorgyanús ügyeket a helyén kezelni – mondta Lázár János. – Ez a teljes alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot” – tette hozzá.
A képviselő szerint ezek az események elterelik az ország valós gondjairól a figyelmet (Szokásos kamu duma... Miről terelnék el a figyelmet? Ha az emberek még az őszödi beszédet is elfogadták-elviselték, akkor mi lenne az, aminél betelne náluk a pohár? Miről kellene elterelni a figyelmet, ha már bármit megtehetnek nyíltan a szocionisták hazánkban? - a szerk.) , sőt a rendőrség tehetetlensége maroknyi csoportokat is fölbátoríthat, (Itt bizonyára azon szélsőségesekre gondol, akik fellépésének volt köszönhető az, hogy meglepő gyorsasággal elszállították a Blaha téri késelő kiscigányt, mivel féltették a cigó testi épségét tőlünk- a szerk.) hiszen azt látják, terrorgyanús ügyekben a hatóság évek óta tehetetlen.
„Az adófizetők nem azért tartják a magyar rendőrséget, nem azért fizetnek ilyen magas adókat, hogy a rendőrség félelmet keltsen, hanem azért, hogy megvédje őket, és garantálja biztonságukat” – hangsúlyozta a képviselő. (Az adófizetőkben inkább az kelt félelmet, hogy ha legközelebb rosszul lesznek otthonukban, élve valószínűleg nem jutnak el a kórházba az egészségügy teljes tönkretétele miatt. Nagyon helyes, hogy móresre tanítják a hazánkat idegen kézbe játszó, tönkretevő, jövőnket elherdáló politikusainkat! Csak nem a szocikat féltik a népharagtól, és a közelgő felelősségre vonástól?  - a szerk.)
Lázár János felszólította a rendőrséget és a rendőrség vezetőit, hogy az emberek biztonságának (Az emberekre nem a hazafiak vannak veszéllyel, hanem a kormány, amely folytatja népirtó tevékenységét - a szerk.) garantálásával „végre lássák el alapvető feladatukat”, s derítsék fel, mi áll az esetek hátterében, legyen az akár provokáció, akár az embereket megfélemlíteni kívánó szélsőséges csoport. Kérdésre válaszolva közölte, megfontolja az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága rendkívüli ülésének összehívását.
(MTI nyomán Kuruc.info)