Szebb Jövőt kedves magyar testvéreim!

Pusztán magyarságféltésből írom ezt a levelet. Fel szeretném hívni a figyelmét minden magyar testvéremnek a magyar nyelv romlására.


Nem elég az, hogy el kell tűrnünk és viselnünk hazánkban a cigányokat. Nem elég, hogy a mi adóforintjainkból élnek és segélyeket kapnak belőle. Nem elég, hogy annyira terjeszkednek, hogy már egész faluk vannak velük tele és hamarosan városok is. Nem elég, hogy keverednek a drága magyar néppel stb-stb, még lassan a nyelvünk is átformálódik az övékére. Hát nem! Ezt nem engedhetjük!

Sajnos a mostani magyar fiatalok akarva akaratlanul is belekevernek nyelvhasználatukba és használnak cigány szavakat. Nem kell nyelvésznek lennünk, csak egyszerűen tudni kell odafigyelnünk arra, hogy milyen szavak hagyják el a szánkat.
Sokszor használnak az emberek szleng szavakat, de nem is sejtik azt, hogy rengetegnek cigány nyelv az alapja. Nem is értem, hogyan engedheti meg magának normális ember az ilyen szavak alkalmazását, használatát.

A cigányok előbb idejönnek a nyakunkra, aztán terjeszkednek. Azt tesznek, amit akarnak, bűnöznek, lopnak, csalnak, gyilkolnak. Rettegésben tartják az embereket az iskolákban, a falvakban, a városokban, a szórakozóhelyeken stb-stb. Tele vannak velük a börtönök. Felszedik segélyek formájában a mi drága adóforintjainkat, és halomra szülik a gyerekeiket. Iskolába, dolgozni nem járnak. A pénzt alkoholra és játékgépekre költik. Mi egyre kevesebben vagyunk már, ők meg egyre többen. Ha lakást kapnak, tönkreteszik. Szétszedik darabjait, eladják, koszosak retkesek, büdösek. Az udvarra sz@rnak, mert a WC- ig nem képesek elmenni. De saját ombudsman és saját önkormányzat és saját települések vannak, az kell, de szappan, az nem. Ők nem fogadnak el minket, de mi fogadjuk el őket ugye? Hát nem. Drága szép magyar kultúránkat és nyelvünket nem cserélhetjük fel az övékével.
Büszkék lehetünk kultúránkra és szép magyar nyelvünkre. Tudtátok például, hogy a sorbonne-i egyetemen (Franciaország) végeztek egy kísérletet, melynek során a világ összes élő (ma is beszélt) és holt (ma már csak írásban létező) nyelve közül melyik milyen mértékben tartalmazza a nyelvészek által nemzetközileg elfogadott úgynevezett ős-szókincset, tehát a leghősibbnek elismert szavakat. Ebben a számítógéppel végzett összehasonlításban a magyar nyelv 64%-kal az élen végzett, a következő helyezettnek csak huszonegynéhány %-a volt (az angol a sokadik helyen végzett). Vagyis a mi nyelvünk az ősi szógyökök 64%-t tartalmazza. Nagyon nehéz megtanulni ezt a nyelvet.
Ugye nem adnánk fel semmiért? Ugye nem adnánk fel drága anyanyelvünket hol mi jöttmentek nyelvéért?
Az előrejelzések szerint 100 év múlva a magyar lakosság majd 35%-át teszik majd ki a cigányok. 200 év múlva majdnem minden második magyarországi lakos cigány lesz. Ha engedjük!Hát tegyünk ellene!
Szégyen, hogy a mai fiatalok használják például a következő szavakat:

Avesz- Jön
Baró-Nagy
Bashavel-Muzsikál
Bul, Bula-Fenék
Csávó-Cigány fiú
Csórel-Lop
Csóró-Szegény
Csumida-Csók
Devla-Isten
Dikhel, Dikáz-Néz
Dilo, Dili-Bolond
Dzsal-Megy
Gádzsó-Nem cigány ember
Halózik-Eszik
Kurrel-Közösül
Kandesz-Büdös
Lácsó-Jó
Lóvé-Pénz
Lubnya, Lugnya-Kurva
Manus-Ember
Márel-Ver
Mindzs, Mindzsó-Hüvely, vagina
Muja-Száj
Mutrel-Pisil
Séró-Fej
Sukár-Szép
Nyista-Semmi
Pijel,Pijál-Iszik
Szovel-Alszik
Káresz-Pénisz

Ezeket a szavakat egyre gyakrabban hallom, ha felszállok egy tömegközlekedési eszközre vagy ha fiatalok közzé megyek, magyar fiatalok szájából. Hová sodródik a nyelvünk így? Kérlek benneteket, vizsgáljátok felül szókincseteket, hiszen a magyar szavaknak szebbnél szebb szinonimái is léteznek. Változatos a nyelvünk, de ne keverjünk bele idegen szavakat, és ha már keveredik is bele egynéhány, az legalább ne cigány szó legyen!

Magyarságféltő szeretettel:
Nyíri László, (Blaireau) Debrecen 2008. március 17.