Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is megköszöntötték.

Angliában az 1600-as években a kereszténység elterjedésével az ünnep vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra elkészítették az anyák sütijét, az édesanyák számára.
 
Az anyák napja országonként eltér, de legtöbbször május első, vagy második vasárnapján ünnepeljük. Magyarországon az előbbi a megszokott, azaz az idén május 4-e.

Ne feledkezzünk megköszönteni az édesanyákat és a nagymamákat sem, sőt akinek még él: a dédmamákat is! Mivel sokan vannak otthonuktól távol, e célra kiválóan megfelel, ha virágküldő szolgáltatást veszünk igénybe. Szerkesztőségünk némi mérlegelés után a SzivNet Virágküldő Szolgálatot ajánlja belföldre és külföldre egyaránt.