F E L H Í V Á S  !

Kérjük azok jelentkezését, akik ellen a 2007. március 15. esti Alkotmány utcai törvénysértő rendőrségi „kiszorítás”, azaz bekerítés következményeként szabálysértési eljárás indult, és csekély valóságtartalmú rendőri tanúvallomások következtében pénzbírsággal sújtottak. Azon személyek  jelentkezését is várjuk, akiknek a Bíróság mellőzte a pénzbírságot, de a szabálysértés elkövetését megállapította.

Perújításra nyílt lehetőség a koncepciós eljárásokban

A Szabálysértésekről szóló törvény 103. § (1) bekezdése szerint a bíróság jogerős határozatával elbírált cselekmény (alapügy) esetén perújításnak van helye, ha az alapügyben akár felmerült, akár fel nem merült tényre vonatkozó olyan új bizonyítékot hoznak fel, amely valószínűvé teszi, hogy az elkövető szabálysértési felelőssége nem állapítható meg, illetőleg rá nézve kedvezőbb tartalmú határozat hozható.

c) az alapügyben hamis vagy hamisított bizonyítékot használtak fel…

A Budapesti IV. és XV. kerületi Bíróság előtt folyamatban volt 8.Sz.IV.1152/2007. számú ügyben egy rendőr tanú a hamis tanúzás törvényes következményeire történt figyelmeztetés után tanúvallomást tett, és többek között előadta:

„ Az Alkotmány utcában volt egy kisebb csoport bekerítése”

Kérjétek ki az ügyben keletkezett összes iratot (rendőri jelentések, feljelentés, fényképek, videó felvételek, tanú költséggel kapcsolatos iratok stb.)

Eljött az idő, hogy néhány „érdektelen” rendőr tanú ellen „igazmondásáért” egyéb cselekményeikért hivatali visszaélés, jogellenes fogva tartás, hamis tanúzás, csalás miatt büntetőeljárás induljon.

Budapest 2008. április 20.                            

Tisztelettel:
Túlélés 98 Egyesület

Gecse Mária    
Hermán Péter

                                                      
Budapest, 1325 Postafiók 249.

                                                                  
30-506-0239