Nem adott át minden olyan iratot a Budapesti Katonai Ügyészség a bujtogatás vétségével gyanúsított Szima Juditnak, amely a rendőr érdekvédő elleni büntetőeljáráshoz kapcsolódik. Pedig a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára szerint a büntetőeljárásról szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a gyanúsítottnak minden dokumentumot meg kell kapnia.
Ehhez képest még arról a – magánszemély által tett – feljelentésről sem kapott másolatot, amely alapján megindították ellene az eljárást. A katonai ügyészségen arra hivatkoztak, hogy nem kötelesek kiadni minden iratot, csak azokat, amelyek a későbbi vádemeléshez köthetők, majd arra is hivatkoztak, hogy Szima Juditot nem tekintik a szakszervezet hivatalos képviselőjének. Ezzel szemben a Tolna Megyei Cégbíróság kivonata is azt igazolja, hogy a szakszervezet törvényes képviselője a főtitkár, vagyis Szima Judit.
Ismert, Szima Juditot azért gyanúsítják bujtogatással, mert a Tettrekész honlapján több írás is élesen bírálta a rendőri vezetést a korrupciógyanús ügyek és a különböző visszaélések miatt. Miközben az ügyben hamarosan vádemelés várható, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és több civil szervezet is tiltakozott a szerintük koncepciós eljárás ellen, amelyet a rendőr érdekvédővel szemben folytatnak.
(MNO)